Aydın Adnan Menderes Üniversitesi’nde immün plazma bağışlayan Okumuş, “Yaptığım bağışla hayat kurtaracağım için mutluyum” dedi.

GÖREVİ BAŞINDAYKEN VİRÜSE YAKALANDI


Aydın Milli Eğitim Müdürü Seyfullah Okumuş, COVID-19 tedbirleri kapsamında eğitimle ilgili çalışmalar için görevi başındayken halsizlik hissetmeye başladı. Okumuş’un bazı belirtiler üzerine ADÜ Hastanesi’nde yaptırdığı Covid-19 testi pozitif çıktı. Hastaneye yatan ve 9 gün ilaç tedavisi gören OkumuŞ, sağlığına kavuşmasının ardından taburcu edildi.

EVDE 14 GÜN KARANTİNADA KALDI


Evinde 14 günlük karantina süresinin tamamlayan Okumuş, yaptırdığı testlerde virüs görülmeyince Covid-19 hastalarının tedavisine katkıda bulunmak için immün plazma bağışında bulunmaya karar verdi. Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Hastanesi’ne giden Okumuş’u hastane önünde ADÜ Rektörü Prof. Dr. Osman Selçuk Aldemir ile Hastane Başhekimi Prof. Dr. Serkan Öncü ve ekibi karşıladı.

HAYATLARIN KURTULMASINA VESİLE OLACAĞIM


Hemotoloji Birimi’nde kanı alınan Okumuş’a sağlık çalışanları yapılacak işlemle ilgili bilgi verdi. Bir saat süren işleminin ardından Okumuş, “Yaklaşık bir ay önce Kovid 19 teşhisiyle hastaneye yatmıştım. Hastanede 9 gün ilaç tedavisi gördüm. Çok şükür ben entübe ve yoğun bakım görmedim. İlaçla tedavim gerçekleşti. Bunun sonucunda testlerim negatif çıkınca taburcu oldum. 14 günlük karantina sürecini bitirdikten sonra yapılan 2 test sonucum da negatif çıktı. Kendimi çok iyi hissediyorum. Plazma bağışı konusunda ilk baştan ifade etmiştim. ‘İyileştiğimde doktorların da uygun bulması ile plazma bağışında bulunacağım demiştim.’ Bugün de plazma bağışı için hastanedeyim. Yaptığım bağışla inşallah hayat kurtaracağım. Birkaç kişinin şifa bulmasını vesile olabilirsem kendimi dünyanın en şanslı insanı hissedeceğim” diye konuştu.