Haberin yayımlanmasının ardından vatandaşların Ataeymir’de ve Karacasu’da bu konuya büyük tepki gösterdiklerini ifade eden Mahalle Muhtarı Özcan Başalan, “Bu konuda bize herhangi bir bilgi verilmedi. Detayları nedir henüz bilmiyoruz. Ancak vatandaşlarımız şunu bilsin ki ben Ataeymir Mahalle Muhtarı olarak da memleketini seven sade bir vatandaş olarak da jeotermale karşıyım. Daha önce Karacasu’nun çeşitli yerleri için bu gündeme geldiğinde de karşıydım yine karşıyım. Bunun böyle bilinmesini istiyorum. Yetkili mercilerle gerekli görüşmeleri yaparak vatandaşlarımızı bilgilendireceğiz” dedi.
Başalan sözlerini, “Vatandaşlarımız böyle bir çalışma istemiyor. Ataeymir halkı tek bir çivi vurulmasını istemiyor. Herkes tepki gösteriyor bize ama bize bu konuda herhangi bir şey soran olmadı. Ataeymir’de jeotermal olduğuna inanmıyorum ama varsa bile tesis kurulmasına sonuna kadar karşıyım. Dün de karşıyım, bugün de karşıyım, yarın da böyle olacak” şeklinde sürdürdü.

NE OLMUŞTU?


Çevre ve şehircilik bakanlığı internet sitesinde 21.4.2020 tarihinde yayınlanan duyuru ile “ Aydın ili Karacasu, ilçesi Ataeymir Mahallesi, rn:181, er:3387999 mevkiindeki Amadeus Resources Enerji Tic. Ltd. Şti. tarafından yapılması planlanan sondaj yöntemi ile jeotermal kaynak arama faaliyeti projesi ile ilgili olarak Aydın Valiliğimize sunulan p.t.d. dosyası çevresel etki değerlendirmesi yönetmeliği’nin 16. maddesi doğrultusunda incelenmiş ve projeye ilişkin ÇED süreci başlamıştır. ilgililere ve kamuoyuna duyurulur” şeklinde açıklama yapılmıştı.