Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Yönetim Kurulu Üyesi ve AYTO Başkanı Ülken, Hazine ve Kredi Garanti Fonu desteğiyle ve Denizbank aracılığıyla oda üyelerine sunulan TOBB Nefes Kredisi ile ilgili açıklama yaptı. "Üyelerimizin Zor Zamanında Yanındayız" diyen AYTO Başkan Ülken, odanın tüm parasını üyelerin kullanımına sunduklarını duyurdu.

“HİSARCIKLIOĞLU’NA TEŞEKKÜR ETTİ”

Halihazırda başvuruların başladığını belirttiği konuyla ilgili açıklamasında TOBB Başkanı  Rifat Hisarcıklıoğlu'na teşekkür eden AYTO Başkanı Ülken, "AYTO olarak Üyelerimize ait olan Odamızın tüm parasını, düşük faizli TOBB Nefes Kredisi ile üyelerimizin kullanımına sunuyoruz. Hazine ve Kredi Garanti Fonu desteğiyle Denizbank aracılığıyla kredi başvuruları başladı. Sayın Başkanımız Rifat Hisarcıklıoğlu'na sonsuz teşekkürler" ifadelerini kullandı.

“DİJİTAL ORTAMDAN BAŞVURU YAPILABİLECEK”

Öte yandan TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu tarafından yapılan açıklamada krediye başvuru detayları da belli oldu. Hisarcıklıoğlu’ndan yapılan açıklamada, “Cirosu 25 milyon TL’nin altında olan küçük işletmelerimiz bugünden itibaren üye oldukları Oda ve Borsalardan alacakları üyelik belgesi ile Denizbank şubesine başvurabilecekler. İlla oda-borsalara gitmelerine de gerek yok. Dijital ekonominin nimetlerinden faydalanarak TOBB veya oda-borsaların sistemlerinden e-belge olarak da belgelerini alabilecekler” dedi.

“ÖDEMELER 2021’DE BAŞLIYOR”


Yaklaşık 2 hafta sonra şubelerdeki aşırı yığılma bittikten sonra, kamu bankalarının da projeye katılacağını söyleyen Hisarcıklıoğlu, “Onlarla birlikte Nefes Kredisi projemiz daha da güçlenecek. TOBB Nefes Kredisi’nin faizi yıllık yüzde 7,50 olacak. Bir üyemiz azami 100 bin lira kredi kullanabilecek. Bu tutar illere göre 50 bin ila 100 bin arasında değişebilecek. Bizim için önemli olan kısmı 2020 yılında ne anapara ne faiz ödemesi olmayacak. Krediyi alan üyemiz 2020 yılı için bankanın yolunu unutacak. Krediyi 2021 yılında 12 eşit taksitte geri ödeyecek. Kredinin yüzde 80’i Hazine destekli KGF kefaleti kapsamında olacak. Bu projeyle inşallah istihdamın, üretimin öncüsü küçük işletmelerimizi rahatlatacağız” diye konuştu.