Didim Belediyesince kentin en işlek caddelerinden olan Kurtuluş Caddesinin fiziki anlamda düzenlenmesi için hazırlanan “Sağlıklaştırma projesi” çalışması tamamlandı. Belediye Başkanı A. Deniz Atabay 2019 yerel seçim vaatlerinden birisi olan Kurtuluş Caddesinin fiziki düzenlenmesi iki ay gibi sürede tamamlandı.
Şubat ayı sonu itibariyle başlayan alt ve üst yapı çalışmaları, parke döşemesi, peyzaj düzenlemesi, çiçek ekimi ve kaldırım çalışmaları ile engelliler için yol çalışmaları tamamlanarak cadde kullanıma açıldı.

“ÖNEMLİ BİR PROJE”

Korona virüs (Covid19) tedbirleri kapsamında ise esnafların ekonomik durumu göz önünde bulundurularak tabela değişimi ve görsel zenginlik çalışmaları ise esnafların kendi belirleyeceği plana göre gerçekleştirilecek. İki aylık olarak belirlenen sürede çalışmaların tamamlandığını kaydeden Belediye Başkanı A. Deniz Belediye Başkanı A. Deniz Atabay “Önemsediğimiz bir projeydi ve esnaflarımızın katkıları ve sabrıyla 2 aylık sürede muazzam bir cadde ortaya çıkardı. Bu cadde örnek bir cadde konumunda olacak. Bu cadde kentin modern bir görünümüz olacak. Biz belediye olarak tüm çalışmalarımızı tamamladık.” dedi.

“TABELA VE TENTE ESNAFIMIZIN DURUMUNA GÖRE YAPACAĞIZ”

Başkan Atabay korona virüs tedbirleri kapsamında esnafın yaşadığı ekonomik sıkıntılardan dolayı tabela ve tente çalışmalarında ise esnafa bir zorlama yapmayacaklarını belirterek “Esnafımızın durumu ortada; kendileri de zaten bu durumu bildirdiler. Kendileri süreç içerisinde proje kapsamında belirlediğimiz gibi tente ve tabelalarını yaparak, işyerlerini modern bir görünüme kavuşturacaklarına inanıyorum.”dedi.
Başkan Atabay caddenin son halinin toplumun tüm kesimlerinden büyük beğeni aldığını ifade ederek, bu tür çalışmaları süreç içerisinde talep gelmesi durumunda diğer sokak, cadde ve bulvarlarda da yapmayı planladıklarını ifade etti. Öte yandan ise projenin tamamlanmasının ardından cadde araç trafiğine açılırken, esnaflarında işyerlerini açtıkları ve cadde üzerinde hareketliliğin başladığı görüldü.