Türkiye genelinde olduğu gibi Aydın’da da korona virüsü tedavisi görenlerle ilgili güzel haberler geliyor. Alınan tedbirlere vatandaşların uyması sayesinde Aydın’da vaka sayısı giderek azalıyor. Son 4 günde hastanelerde test yapılan vatandaşlarda korona virüs pozitif çıkmadığı öğrenildi. Aydın’da 62 kişi, koronavirüsü yenerek iyileşti. Tedavilerinin ardından sağlığına kavuşan vatandaşlar, taburcu edildi.
Koronavirüs vakalarında ciddi azalma olduğunu belirten İl Sağlık Müdürlüğü yetkilileri, “25 Nisan itibariyle koronavirüs tedavisi gören 62 vatandaşımız iyileşti. Son 4 günde ilimizde koronavirüs vakası saptanmadı. Bu süreçte birkaç sağlık çalışanın testinin pozitif çıkmasının dışında toplum içerisindeki kişilerden hasta gelmemesi ilimiz için çok sevindirici bir gelişme olduğunu söyleyebiliriz” dediler.

GEVŞEMEDEN TEDBİRLERE DEVAM

Acarlar mahallesinin bu süreçte kritik öneme sahip olduğunu dile getiren yetkililer, “Acarlar’da bir kişinin il dışından korona virüs kaparak çevresindekilere bulaştırması sonucu 22 ev karantinaya alınmıştı. Bugün itibariyle Acarlar’da koronavirüs pozitif olan 12 hastamız mevcut. Bu hastalardan 6’sı tamamen iyileşti ve taburcu edildi. Diğer hastaların da durumu ise iyiye gidiyor. İlimizde koronavirüs ile mücadele noktasında iyi durumdayız. Bu durumun devam etmesi için alınan tedbirlerin gevşeme olmadan sürdürülmesi hayati önem taşıyor” diye konuştular.