Karacasu'da kurum personellerinin yanı sıra 10’a yakın gönüllü ilçe sakininin hiçbir karşılık beklemeden görev yaptığı Vefa Sosyal Destek Grubu 38 mahallede hizmet veriyor. Kaymakamlığın yaptığı Vefa Sosyal Destek Gruplarında çalışmak üzere gönüllüler aranıyor" anonsunu duyarak “Ben de varım” diyen Suat Sancak (40) normal zamanlarda sanayide çalışırken sokağa çıkma yasağının uygulandığı günlerde diğer ekip çalışanları ile birlikte vatandaşın hizmetine koşuyor.
Karacasu Kaymakamlığı gönüllü Vefa Destek Grubu gençlerini arıyor” şeklinde anonsu duyarak buraya kayıt olduğunu ifade eden Sancak, “Geldim kayıt oldum. Geçen hafta Cumartesi başladım. Büyüklerimize, 20 yaş altı gençlerimize hizmet için buradayım. Onlara yardımcı olmaya çalışıyoruz. Vatandaşlarımızı düşündüm. Ben de sokağa çıkamıyor olabilirdim. Ben de onlar gibi hizmet bekliyor olabilirdim. Kendimi onların yerine koydum” dedi.

“ALLAH RIZASI İÇİN”


Korona virüs geçtikten sonra da sivil toplum kuruluşlarında görev almak istediğini ifade eden Sancak, “Umarım koronavirüs denilen illetten biran önce kurtuluruz. Belki memleketimde kalırım. Bugünler geçse de Sivil Toplum Kuruluşlarında gönüllü olarak çalışmaya devam edeceğim. Bu herhangi bir çıkar beklemeden tamamen manevi duygularla Allah rızası için yapılan bir şey. Ailemi görmek için geldim. İyi bir iş teklifi alarak gelmiştim Karacasu’ya. O iş olmadı ama sanayide demir doğrama işinde çalışıyorum. İzmir’deki evime gitmeyi düşünürken bu illet çıktı. Ailemi bırakıp gitmek istemedim. Bu bir yasak değil bu bir tedbir. Halkımızın yanında olmaya devam edeceğiz” dedi.