Söke’de 23 Nisan’ın sembolik Başkanı Berke Güneş, bilgisayar üzerinden canlı video bağlantısı ile Söke Belediye Başkanlığı makamına oturdu. Söke Belediye Başkanı Levent Tuncel ile online olarak karşılıklı görüşme yapan Berke Güneş, yine telefon üzerinden daire müdürlerine talimat verdi.

“MAKAM BERKE’NİN EVİNE TAŞINDI”

Söke Belediye Başkanlığı makamı kısa bir süreliğine Berke Güneş’in Yenikent Mahallesi’nde bulunan evindeki odasına taşındı. Gerekli teknik hazırlıklar hem Berke’nin evinde, hem de Söke Belediye Başkanı Levent Tuncel’in makamında yapıldı. Tüm hazırlıkların ardından video görüşme ile sembolik Başkan Berke Güneş ile Söke Belediye Başkanı Levent Tuncel karşılıklı sohbet etti.

“BAŞKAN TUNCEL VE ATATÜRK’E TEŞEKKÜR”

Sökeli tüm çocukları temsilen Belediye Başkanlığı makamına oturduğunu söyleyen Nebahat Alpan İlkokulu 6. Sınıf öğrencisi Berke Güneş, kendisine bu fırsatı veren Söke Belediye Başkanı Levent Tuncel’e teşekkür ederek sözlerine başladı. Söke’nin sembolik Başkanı Berke, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’e 23 Nisan’ı bayram olarak tüm çocuklara armağan ettiği için de teşekkür etti.

“PARK İŞLER MÜDÜRÜNE TALİMAT VERDİ”

Başkan Levent Tuncel’in, “Başkanlık koltuğunda oturuyorsun, neler yapacaksın?” sorusu üzerine sembolik Başkan Berke Güneş; “Çocukları dinleyerek, onların isteklerini uygulamak” diye cevap verdi. Başkan Tuncel; “Artık Başkan sensin, gereğini yap” demesi üzerine, Berke Güneş ilk olarak Söke Belediyesi Park ve Bahçe İşleri Müdürü Onur Gümüşer’i telefonla aradı. Yaşı büyük kişilerin parklarda bulunan oyun gruplarına zarar verdiğini dile getiren Berke Güneş; park ve bahçelerde gerekli onarım çalışmalarının yapılması, kamera sistemlerinin takılması talimatını verdi. Müdür Onur Gümüşer çalışmaların başlatıldığını belirterek, yapılan çalışmalarla ilgili bilgiler verdi. Söke’nin sembolik Başkanı Berke Güneş’e tüm yaşamı boyunca başarı dileyen Söke Belediye Başkanı Levent Tuncel, koronavirüs süreci nedeniyle online olarak da olsa Başkanlık makamını Berke gibi aydınlık geleceğin temsilcisi bir çocuğa teslim etmekten mutlu odluğunu dile getirdi.