7 koronavirüs vakasının tespit edildiği, 22 evin karantina altına alındığı Acarlar Mahallesi ile ilgili, DSP Aydın İl Başkanı Cemil Köroğlu açıklamalarda bulundu. İncirliova Belediye Başkanı Aytekin Kaya’ya Acarlar Mahallesi’ne gösterdiği ilgi ve alaka için teşekkür ettiğini belirten Köroğlu, “Demokratik Sol Parti’nin İncirliova Belediye Meclis üyeleri, belediyenin Acarlar Mahallesi ile ilgili kararlarına tam destek verecektir. Ben Acarlar halkımıza sesleniyorum; bu sıkıntılı süreçte tüm sorunlarını Demokratik Sol Parti’nin belediye meclis üyelerine iletsinler. Belediyenin imkanlarının en üst seviyede kullanılması için ellerinden geleni yapacaklardır” dedi. Köroğlu, karantina altında bulunan vatandaşların ellerindeki mallarını alacağına söz veren Koçarlı Belediye Başkanı Nedim Kaplan'a da teşekkür ettiğini dile getirdi.

"TUZU KURU BELEDİYE BAŞKANLARI"

Acarlar’da sadece 22 evin karantina altına alındığının altını çizen Köroğlu, "Virüs vakasından dolayı komple Acarlar Mahallesi karantinaya alınmış gibi gösterilmektedir. Konuyu araştırmadan maalesef başta Kuşadası Belediyesi olmak üzere CHP’li belediyeler, Acarlar esnafının ilçelerindeki pazar yerlerine sokmama kararı aldılar. Bu günler birlik olma zamanı, önce araştıracaksınız sonra karar vereceksiniz. Acarlar mahallemizin geçimi, sadece tarım ve ürettiğini pazarda satmak. Satamadığı takdirde insanlar aç kalır, ellerindeki mallar çürür. Tabi bunları bazı turizm yerlerindeki tuzu kuru belediye başkanları bilmez. Bu konuda sayın valimiz ve pandemi kurulu gerekli tedbirleri fazlasıyla almaktadırlar. Pazarcı esnafın bu tedbirlere uyduğu takdirde hiçbir sorun olmaz" ifadelerini kullandı.

"MASKE SORUNUNU ÇÖZÜN"

Köroğlu, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'ya seslenerek, "Maske sorununun bir an önce çözülmesi gerekiyor. Maske sıkıntısı hat safhada. Eczanelerin maske satışına lütfen izin verin. Vatandaş mağdur. Hala maske bekliyorlar, mikrop pazarcıdan değil, aynı maskeyi günlerce takmasından geçecek bilginiz olsun" dedi.