Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Teknokent’te faaliyet gösteren bir firma tarafından tasarlanan “Düşük Sıcaklıklı Jeotermal Sahalarda Tek Kuyu Kullanılarak Kuyu İçi Eşanjör Sistemi ile Jeotermal Isıtmalı Sera” projesi kapsamında uygulaması yapıldığı belirtilen seralarda sebze yetiştiriciliği yapılacağı öğrenildi. Dedeler Mahallesinde bir şahsa ait arazi 5 yıllığına kiralayan firmanın bir dönümlük serada sebze yetiştiriciliği yapacağı kaydedildi. “Jeotermal Isıtmalı Sera” yapım işlerinin tamamlandığı 06 Mart 2020 itibariyle Aydın Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı tarafından işletme kabulünün yapıldığı öğrenildi.
Resmi tüm izin süreçleri dahil mühendislik, tasarım ve saha uygulamasının tamamlandığı ifade edilirken Jeotermal Isıtmalı Ar-Ge Seralarında bitki ekimine başlanılacağı belirtildi. Önümüzdeki günlerde sebze ve meyve kurutma tesisi yatırımlarına hazırlanıldığı ayrıca turizmle ilgili termal otel kompleksi planlandığı aktarıldı. Benzer çalışmaların Esençay Mahallesi ve Kuyucak Aksaz'da da gerçekleştirildiği kaydedildi.

KARACASU'DA GÜNDEM OLMUŞTU

Jeotermal sera konusu geçtiğimiz aylarda ilçe gündemini uzun süre meşgul ederken Karacasu Belediye Başkanı Zeki İnal bu konuda açıklama yapmak zorunda kalmıştı. Çeşitli mahallelerde de jeotermale karşı halkı bilgilendirme toplantıları düzenlenmişti.