İncirliova Belediyesi, koronavirüs salgınıyla mücadele kapsamında hafta sonu uygulanan sokağa çıkma yasağından dolayı evlerinde kalan vatandaşlara moral vermek için anons sisteminden müzik yayını yaptı. Müzik yayınına, AK Parti İncirliova İlçe Teşkilatı'ndan tepki geldi. Yazılı açıklama yapan İlçe Başkanı Hüseyin Celbek, koronavirüs sebebiyle ülkede binden fazla vatandaşın hayatını kaybettiğini, üstüne bir de şehit acısı yaşadıklarını söyledi. Acılı günlerden geçtikleri bir dönemde belediyeden yapılan müzik yayınını üzüntüyle karşıladıklarını belirten Celbek, birçok vatandaşın kendisini aradığını ve müzik yayınıyla ilgili rahatsızlığını dile getirdiğini ifade etti.

"MÜZİK YERİNE DUA YAYINLAYIN"

Belediye Başkanı Aytekin Kaya ve yönetimini, salgın sürecinde daha sağ duyulu olmaya davet eden Celbek, "Salgın hastalığını yendiğimiz ve yok ettiğimiz günlerde müzikler eşliğinde kutlamayı hep birlikte yapacağız. İncirliova Belediye Başkanı olan fakat Aydın merkezde oturan Belediye Başkanımız Sayın Aytekin Kaya’ya anons sistemiyle salgın süresince müzik yayını yapmak yerine hepimizin ellerini semaya kaldıracak Kur'an tilaveti eşliğinde dualar yayınlamayı tavsiye ediyorum" dedi.

"ETKİN MÜCADELE YAPILMIYOR"

İncirliova'da salgına karşı etkin bir mücadele yapılmadığını savunan Celbek, "Umarım ilçemiz ve mahalleleri için daha katı tedbirler alınmak zorunda kalınmaz" ifadelerini kullandı. Celbek, vatandaşları da sağlıkları için evlerinde kalmaya çağırdı. Öte yandan sokağa çıkma yasağında belediye, ilk gün "Bir başkadır benim memleketim" şarkısını, ikinci günün ise "10. Yıl Marşı"nın yanı sıra "Erik Dalı" ve "Ankara’nın Bağları" şarkılarını çaldı.