AK Parti Aydın Milletvekili ve aynı zamanda TBMM Tarım Komisyonu Üyesi Rıza Posacı, haftasonu uygulanan sokağa çıkma yasağından muaf tutulan çiftçiler gibi üretime başladı. Efeler ilçesi Umurlu mahallesi Kocaova mevkiindeki çiftliğinde kolları sıvayan milletvekili Posacı, traktöre binerek 600 dönümlük tarlasını sürdü, ardından da toprağa dane mısır ekti.

ÜRETİMDEN VAZGEÇİLMEMELİ


Ailesiyle birlikte 5 yaşından beridir toprakla uğraştığını dile getiren Posacı, “Kendimi bildim bileli toprağın içindeyim. Aynı zamanda ziraat mühendisiyim. Meclisteki görevimin dışında kalan zamanda memleketimdeyim. Şuan dikim zamanı olduğundan çiftliğime gelip üretim yapmaya başladım. Koronavirüs salgını nedeniyle üretimin önemi daha da arttı. Hükümetimiz de üretimin önemini bildiği için tarım kesimini sokağa çıkma yasağından muaf tuttu. Bende Aydınlı çiftçiler gibi üretmek için kolları sıvadım. Kendi arazimde slajlık ve tane mısır ekimi yapıyorum. Ayrıca, hayvanlarımız için de otları biçip paketleme yapıyoruz. Çiftçilerimiz ara vermeden üretime devam etsinler” dedi.

TARIMA DESTEK 22 MİLYAR TL


AK Parti Hükümetinin tarıma desteğinin sürdüğünü dile getiren Posacı, “Tarım bütçemizi 17 Milyar liradan 22 Milyar liraya çıkardık. Hayvancılıkta son dönem desteklerle hayvan sayımız arttı. Süt üretimi 6 milyon tondan, 7 milyon tona çıktı. 2020 yılı içinde üretilen her ürün içim Tarım Bakanlığı alım garantisi verdi. Gerekli destekleri hükümetimiz her zaman yapıyor. Türkiye tarımda da kendi kendine yetebilen bir ülke. Korona virüs sebebiyle gıda anlamında ülkemizde bir problem olacağını düşünmüyorum. Yeter ki çiftçimiz tarlasını boş bırakmasın” diye konuştu.