Yayılmaya ve can almaya devam eden koronavirüs salgınıyla mücadele kapsamında sokağa çıkmaları yasak olan vatandaşlara yardım için Germencik Kaymakamlığı öncülüğünde, kamu kurum ve kuruluşları ile iş birliğinde, Vefa Sosyal Destek Grubu kurulmuştu. Germencik genelinde hizmet veren gruba, 21 Mart ile 15 Nisan günleri arasında 112 acil çağrı ile 235, 155 polis ile bin 134, 156 jandarma ile 169 ve 563 34 88 vefa destek ile 2 bin 431 talep iletildi. Grupta görev yapan jandarma, polis, belediye ve diğer görevliler, kendilerine 26 günde iletilen toplam 3 bin 969 talepten 3 bin 685'ini yerine getirdi.

SOKAK HAYVANLARI UNUTULMADI


Vatandaşların ihtiyaçlarını karşılamaya devam eden Germencik Vefa Sosyal Destek Grubu, sokak hayvanlarını da unutmadı. Sokaklarda yiyecek bulması zorlaşan hayvanları görmezden gelmeyen grup görevlileri, ilçenin çeşitli yerlerine mama bırakıyor.

"BİRLİKTE ATLATACAĞIZ"


Germencik Kaymakamı Ayhan Işık, vatandaşları evlerinde kalmaya çağırdı. Vefa Sosyal Destek Grubu görevlilerinin vatandaşların ihtiyaçlarını karşıladıklarını, sokak hayvanlarını da beslediklerini belirten Işık, salgını el ele, sabırla birlikte atlatacaklarını sözlerine ekledi.