Bir garip hırsızlık olayı Karacasu’ya bağlı Ataeymir Mahallesinde meydana geldi. 10 Nisan’ı 11 Nisan’a bağlayan gece Ataeymir Mahallesinde Osman Can’a ait 09 M 7583 plakalı minibüse giren hırsızlar aracın teybini, teybe takılı hafıza kartını ve bir miktar bozuk parayı alıp kayıplara karıştı. Olay jandarmaya intikal ederken Ses Gazetesinde de 14 Nisan 2020 tarihinde “Karacasu'da akıl almaz hırsızlık” başlığı ile yayımlandı. Haberin çıkmasının ardından 2 gün geçtikten sonra teyp kimliği bilinmeyen şahıslar tarafından bir poşet içerisinde Osman Can’a ait evin kapısına bırakıldı.

YA VİCDANA GELDİ YA DA BAŞKA BİR ŞEY OLDU

Teybin geri gelmesine sevinse de bu enteresan olaya anlam veremeyen Osman Can, "10 Nisan gecesi yasak başladıktan sonra olduğunu tahmin ettiğim sıralarda Pazar yerinde bulunan aracımın içinden teybim çalındı. Ben yasaklar bittikten sonra acil bir işim olduğu için arabamın yanına gittiğimde teybin çalındığını fark ettim. Konuyu jandarmaya bildirdim. Mücadelesini beraberce verdik. Dün evde yoktum. Bugün saat 16.00’da eve geldim. Bahçe kapısının kenarında bir poşet vardı. Açtım baktım. Teyp gelmişti. Geri gelmiş. Sonra ben jandarmayı aradım” dedi.

“NEDEN GERİ GETİRDİĞİNİ PSİKOLOGLAR BİLİR”

Teybi kimin geri getirdiğini bilmediğini ifade eden Can, “Ben önce düğün davetiyesi, düğün okuntusu sandım. Hırsız mı geri getirdi bilmiyorum. Herhalde çalan getirdi. Neden böyle bir şey yaptı, bilmiyorum. Hobi de olabilir. Korku da olabilir. Teybim geldi ama param gelmedi. Girerken verdikleri zararlar, masraflarım da gitti. Psikolojik olarak zarar verdi. Azıcık vicdanlı gibi geldi bana. Basından mı korktu yoksa jandarmadan mı korktu bilmiyorum. Haber Ses Gazetesinde çıktı. Üç ihtimal var. Ya basında deşifre oldum diye düşündü, ya kolluk kuvvetlerinin bir çalışması oldu ya da Allah korkusuyla vicdana geldi. Hangi sebeple getirdi, psikologlar bilir artık ben bilemem” ifadelerini kullandı.