Türkiye’nin çeşitli illerinde mahalle bakkalarına giderek veresiye hesaplarını ödeyen ve halk araasında yerli Robin Hood olarak adlandırılan yardımsever Nazilli’de de ortaya çıktı. Yıldıztepe mahallesinde babasıyla birlikte 22 yıldır bakkallık yapan Hüseyin Bürücü’nün işletmesine gelen yardımsever mahalle halkının veresiye borçlarının olup olmadığını sordu. Bürücü yaklaşık 50 kişinin veresiye borcu olduğunu ifade etmesi üzerine yerli Robin Hood lakaplı yardımsever veresiye defterindeki borçları hesaplatarak bütün borçları ödedi. Yaklaşık 50 kişinin veresiye borcunu ödeyen yardımsever ismini ve ödediği miktarın söylenmemesini isteyerek bakkaldan ayrıldı.

“50 KİŞİNİN BORCUNU SIFIRLADI”

Yıllarıdır ilk kez başına alışık olmayan bir olay yaşadığını ifade eden Bürücü Market sahibi Hüseyin Bürücü, “Yaklaşık 22 senedir bu işletmenin sahibiyim. Babam ve ailemle çalıştırıyoruz. Hiç alışık olmadığımız bir olayla karşılaştık. Sabah 9 buçuk civarlarında genç bir kardeşimiz geldi. Hiç tanımıyorum. Kendisini burada mahalle esnafı olduğumuzdan dolayı veresiye illaki oluyor. Burada veresiye var mı diye sordu şaşırdım. İsmini sordum, hiçbir şekilde isim vermedi ve veresiye defterindeki borçları tek tek hesaplattı. Herkesin hesaplarını tek tek kontrol ederek veresiye defterindeki borçları ödedi. Yaklaşık 50 yakın müşterimizin borcunu ödedi. Tekrar sordum kim olduğunu hiçbir şekilde söylemedi” dedi.

“KORONALI GÜNLERDE DAR GELİRLİLERİN İMDADINA YETİŞTİ”

Gerçekten çok mutlu olduk gurur duyduk diyen Bürücü, “Bu zor günlerde böyle bir virüsle mücadele ederken dar gelirli vatandaşların imdadına yetişti. Kendisine çok teşekkür ettim, hem müşterilerim adına hem kendi adıma. Allah razı olsun, Allah hayrını kabul etsin yolunu açık etsin. İnşallah daha iyi yerlere gelir ve bu davranışın da başkalarına örnek olsun istiyorum. Helal olsun diyorum. Gelen ,müşterilerimize illetim bir ablamız vardı. Evde yaşlı ablasına bakıyor ağladı, sevinçten çok duygulandı müşterilerim. Anlatılmaz bunlar ilk defa başımıza geldi. Bir anda oldu televizyonda izlerdik bizim de başıma geldi” ifadelerini kullandı.