Tüm dünyada görülen koronavirüs salgını dolayısıyla Aydın ile birlikte 30 büyükşehir ve Zonguldak’ta hafta sonu sokağa çıkma yasağı uygulanacak. İki gün sürecek olan sokağa çıkma yasağıyla ilgili Tarım ve Orman Bakanlığı, çiftçilerin yasaktan muaf tutulması yönünde karar aldı. Alınan bu karar tarım kenti olan Aydın’daki binlerce çiftçi tarafından sevinçle karşılandı.

“KARARDAN DOLAYI MUTLUYUZ”


Çiftçilerin sokağa çıkma yasağından muaf tutulmasından dolayı mutlu olduklarını belirten Efeler Ziraat Odası Başkanı ve Aydın Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulu Başkanı Mehmet Kendirlioğlu, “Geçen hafta aniden alınan sokağa çıkma kararının ardından çiftçilerimiz sıkıntı yaşadı. Yasak ile ilgili hazırlık yapamayan çiftçilerimiz, zor durumda kaldı. İlk gün çiftçilerimizin yaşadığı sorununu çözmek için gerekli birimlerle konuştuk ve araçlarımızla arazilere giderek çiftçilerimizin sorunlarını çözmeye çalıştık. Pazar günü ise kısmen biraz daha az engellerle çiftçilerimiz arazilerinde üretime devam etti. Biz daha önceden sokağa çıkma yasağı ile alakalı tedbirler alınmasını gerektiğini ilgili birimlere ilettik. Çiftçimizin mağdur olmaması için çalışma yürütmüştük. Bu hafta da çiftçilerimizin benzer engellerle karşılaşmaması için yine taleplerimizi ifade ettik. Bunun sonucunda Tarım ve Orman Bakanlığımız bizleri muaf tuttu ve üretim yapmamızı olanak sağlayan kararı oldu. Bu karardan dolayı çok mutluyuz. Bu süreçte bizlere destek veren başta Tarım ve Orman Bakanımız Bekir Pakdemirli’ye, Aydın Valimiz Yavuz Selim Köşger, Aydın Milletvekillerimize, Efeler Kaymakamımız Cemal Şahin ve İl Tarım Müdürümüz Ahmet Ökdem’e gönülden teşekkür ediyoruz” dedi.

“ÜRÜNLERİN SATIŞINDAKİ SORUNLARDA ÇÖZÜLMELİ”


Üretim yapmanın yanında üretilen ürünlerin satışında da karşılaşan sorunlarının ortadan kalkması gerektiğini ifade eden Başkan Kendirlioğlu, “Çiftçimiz büyük bir zahmetle tarlasında çalışıyor ve mahsulünü elde ediyor. Ancak bu dönemde bu mahsulünün satışı noktasında da sıkıntılar yaşanıyor. Bu sıkıntıların da bir an önce çözülmesini talep ediyoruz. Ayrıca güvenlik güçlerimizden de bir ricamız var. Çiftçimize yasak konusunda biraz daha esnek davranmalarını talep ediyoruz. Belgesini unutan çiftçimiz olabilir, onları tekrar eve göndermek yerine bizimle bağlantıya geçmelerini biz kendilerinden rica ediyoruz. Biz her zaman güvenlik güçlerimizin yanındayız. Onları çok seviyoruz ve görevlerinde başarılar diliyoruz” diye konuştu.

“BİZ ÜRETİRİZ SİZ EVDE KALIN”


Koronavirüs salgınına karşı vatandaşlara da uyarıda bulunan Başkan Kendirlioğlu, “Sağlık Bakanlığımızın aldığı tedbirlere hepimiz uyalım. Temizlik ve hijyene daha fazla önem verelim. Zaruru bir ihtiyacımız olmadıkça lütfen evlerimizden çıkmayalım. Biz çiftçiler olarak üretimi yaparız. Vatandaşlarımız yeter ki evlerinde kalsın. Herhangi bir gıda sıkıntısı yok. Biz sahadayız ve olmaya devam edeceğiz. Ülkemizin ve devletimizin yanındayız. Çiftçilerimiz olarak devletimiz ve milletimiz için üzerimize ne düşüyorsa onu yapmaya devam edeceğiz. Türk çiftçisi, dünyadaki tüm ülkelerin çiftçileriyle yarışır. Asla onların gerisinde kalmaz” şeklinde konuştu.