Başkan Günel'in çağrısı etrafında kısa sürede kenetlenen binlerce Kuşadalı, "Biz Yanındayız, Yeter ki Sen Evde Kal" diyerek ihtiyaç sahipleri için başlatılan kampanyaya karınca kararınca 25 paket ile destek oldular.
Kuşadası, dünyayı etkisi altına alan salgın hastalıkla mücadele sırasında işini kaybetmiş ve ekonomik açıdan mağdur olan vatandaşlara destek olmak için "Birlikte Güçlüyüz" sloganı ile başlatılan yardım kampanyası kısa sürede çığ gibi büyüyerek seferberliğe dönüştü.
Çağrıya kayıtsız kalmayan binlerce kişi, ilk 9 günde içerisinde yağ, un, şeker, bakliyat ve makarna gibi temel gıda maddelerinin bulunduğu 5 bin destek kolisi hazırlanmış, Sosyal Yardım İşler Müdürlüğü, Güvercin Masa ve belediyede çalışan gönüllü personel, kolileri ihtiyaç sahibi kişi ve ailelere ulaştırmaya başlanılmıştı.
Güvenlik amiri Savaş Çırban yaptığı açıklamada “Belediye Başkanımız Ömer Günel 'in çağrısını kulak verdik ve durumu müsait arkadaşlarımızın katkıları ile 25 paket destek olduk. Şimdi birlik olma zamanıdır” dedi.