İçişleri Bakanlığı genelgesi doğrultusunda Aydın Valiliğinin talimatları ve Kuşadası Kaymakamlığının koordinesinde ilçede 201 büyük market İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü, emniyet müdürlüğü ve jandarma ekiplerince maske hijyen ve sosyal mesafe yönünden denetleme yapıldı. Bazı işletmelere cezai müeyyide uygulandı. Ayrıca otogar da kurulan Çarşamba pazarında alınan tedbirler yerinde denetlendi.
Fırınlarda, marketlerde bilgilendirme ve denetim çalışmaları yapıldı. İlçe genelinde aralıksız sürdürülen denetimlerde işletme sahipleri ve çalışanlar tek tek bilgilendirilerek uyarılıyor. Korona virüs salgınına karşı uyulması gereken noktalar konusunda çalışanları bilgilendiren ekipler, özellikte el temizliği başta olmak üzere hijyen kurallarına ve sosyal mesafe kuralına uyulmasına dikkat çekiyor. El temizliği ve ellerin sık sık yıkanması konusunda uyarı yapan uzmanlar, ekmeği paketleyen kişi ile para alışverişi yapan kişinin farklı olması gerektiğini söylerken, parayı elleyen kişinin ekmek ve diğer gıda ürünlerine kesinlikle dokunmaması uyarısı yapıyorlar. Denetim ekipleri, çalışanlardan mutlaka maske, eldiven, bone ve kolluk takmaları isteniyor. Bilgilendirme denetimlerinde, korona virüs (Kovid-19) işletmelerin aldığı hijyen tedbirleri, açıkta bulunan, istiflenen ürünler ve işletmelerde çalışan personellerin kılık kıyafet kurallarına uyumluluğu kontrol ediliyor.
Ayrıca 15.04.2020 Çarşamba günü otogarda kurulan pazar yerinde tedbirler ve denetimler sıklaştırıldı. Vatandaşların rahat alış veriş yapması sağlanırken pazarcılara gerekli uyarılar, almaları gereken önlemler tekrar tekrar anlatıldı.