13 Nisan'da nezle şikayetiyle Uşak Devlet Hastanesine giden genç iş adamına (35) her ihtimale karşı Covid 19 testi yapıldı. Dün sonuçları alınan test sonucuna göre iş adamında koranavirüs tespit edildi. Uşak'ta hastanede diğer testlere de tabi tutulan iş adamının durumunun iyi olduğu ve herhangi bir sağlık sorununun bulunmadığı öğrenildi. İş adamı Uşak'taki evinde karantina altına alındı. Aslen Karacasulu olan iş adamı E.T'nin iş yerinin Uşak'ta olduğu Karacasu'da bir kurumda çalışan eşi ve çocuğunun yanına belli aralıklarla gelip gittiği belirtildi.

KARACASU'DA 2 EV KARANTİNAYA ALINDI

Öte yandan 7 Nisan günü akşamüstü 18.00'de Karacasu'ya geldiği ve ertesi gün sabah 05.30'da ilçeden ayrıldığı öğrenilen iş adamının Karacasu'da temasta bulunduğu kişiler de karantinaya alındı. Aralarında eşi, çocuğu, anne-babası ve para alışverişinde bulunduğu bir iş yeri sahibi gözlem altına alındı. İş adamının alışveriş yaptığı esnafla herhangi bir temasının bulunmaması üzerine bu esnafın karantinaya alınmadığı ve iş yerini açmasına izin verildiği kaydedildi. Bu kişilerde şu ana kadar herhangi bir belirti görülmezken Karacasu İlçe Sağlık Müdürünün gerekli tebligatı bu şahıslara yaptığı ve eşi ile anne-babasına Covid 19 testi uygulanacağı bilgisi verildi.

TESTLER YAPILDI

Merkezden gelen hızlı tanı kiti ile eşine ve anne-babasına test yapıldığı ve ilk test sonuçlarının negatif çıktığı öğrenildi. Anne ve babanın yaşlarından dolayı zaten sokağa çıkamadığı ifade edilirken eşinin de herhangi ihtimale karşı 14 gün karantinada kalacağı bilgisi verildi.