Dünyayı etkisi altına alan korona virüs salgını turizm sektörünü de etkilerken, bu yıl Turizm Haftası kutlamaları ise iptal edildi. Turizm Haftası dolayısıyla yazılı açıklama yapan Didim Turizm Derneği Başkanı Mustafa Şentürk, “Bu korona virüsün bitmesiyle turizmin canlanması ve kısa sürede eski günlerine kavuşması bütün turizmcilerin ve herkesin ortak temennisidir.”dedi
Şentürk açıklamasında “Büyük bir heyecan ve zevkle hazırlıklarını yaptığımız 2020 yılı turizm sezonu hiç kimsenin dahi tahmin etmediği bir zamanda tusunami gibi dünyayı ülkemizi ve Didim’imizi kasıp kavuran bir hızla üzerimize gelip planlarımızı öngörülerimizi yerle bir etti. 4 ay önce Çin’de başlayan dünyanın gündemine düşen hepimizi ve herkesi yakından etkileyen küresel yeni tip korona pandemisi sadece ülkemizde değil tüm dünyada turizmi ve yan sektörlerini çok kötü bir şekilde etkilemektedir. Bu süreç er ya da geç birlik ve beraberlik içerisinde sağlık çalışanlarımız, bilim insanlarımız sayesinde kontrol altına alınarak ülkemizin raht bir nefes alacağı günler çok yakında gelecektir. Bu arada korona virüs nedeniyle hayatını kaybeden sektör temsilcilerimize ve diğer vatandaşlarımız Allah’tan rahmet diliyorum ülkemizin ve sektörümüzün başı sağ olsun. Bu süre er ya da geç bir şekilde atlatılacaktır. Ancak yaşanılan bu süreç sona erdikten sonra oluşan yeni düzen içinde gelişmeleri öngörüp proaktif bir yaklaşım içerisinde oluşturulacak stratejiler sayesinde turizmin tekrar geleceğin önemli bir yükselim değeri olacaktır."

“ESKİ GÜNLERE KAVUŞMAK ORTAK TEMENNİMİZ”


"Bu korona virüsün bitmesiyle canlanması ve kısa sürede eski günlerine kavuşması hepimizin bütün turizmcilerin ve herkesin ortak temennisidir. Bu bağlamda ülkemizin ve Didim’imizin daha yeni ve nitelikli turizm ürünleri ile pazarda bilinirliğin artırılması önem kazanacaktır. Var gücümüzle çok daha planlı programlı çalışmalıyız. Ortak hareket etmeliyiz.
Bu bağlamda Didim’imiz ürün yelpazesini geliştirerek sağlık turizm alanında yeni yatırımlara açılmalıdır bu konuda ivedilikli olarak çalışmak gerekir. Kültür, deniz, kum, güneş turizmi yanında sağlık alanlarında atağa kalkmalıyız. Turizmde ülkeler arası, bölgeler arası, ilçeler arası rekabet elbette söz konusudur. Her bölge kendi destinasyonuna mutlaka oluşturmalıdır. Biz Didimliler bu rekabet ortamında turizmi ne kadar çeşitlendirir, ne kadar yeni ürün sunar, ne kadar çevremize duyarlı olursak, turizm işletmelerimizde top yekün müşteri memnuniyetini ne kadar önem verirsek o kadar başarı şansını elde edebiliriz.
Turizmin birinci önceliği hijyen ve temizlik her zamankinden daha çok ön plana çıkmıştır. Sürecin yeni istekleri ile karşı karşıya kalacağız. Şimdiden hazırlıklarınızı yapınız. Bu duygularımızla ben ve yönetim kurulum adına herkesin turizm haftasını kutlar, iyi bir sezon dileriz. Sevgi ve saygılarımızı sunarım.” ifadelerini kullandı.