Söke İlçe Kaymakamı Tahsin Kurtbeyoğlu, covid-19 salgını kapsamında ilçede alınan tedbirler hakkında değerlendirmelerde bulundu. Kurtbeyoğlu, "Kaymakamlık olarak devletimizin almış olduğu tüm uygulamalar veya tedbirler neticesinde, Söke ilçemizde yaşayan vatandaşlarımız kuralları kısmen uygulayabiliyorlar. Özellikle 65 yaş üstü ile kronik hastalığı bulunan kimsesiz ve yardıma muhtaç vatandaşlarımızın evde kalmaları çok çok önemli. İlçemizde bir gönüllü Vefa Sosyal Destek Grubu oluşturduk. 267 personel ve 18 araçlık grubumuzla birlikte 65 yaş üstü ve kronik rahatsızlıkları bulunan, sokağa çıkamayan vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını karşılamak üzere kurulan bu grubumuzda ayrıca iletişim merkezimizde 10 personelimiz görev başındalar. 76 okul müdürü de bankalar ve PTT'den maaşlarının çekim işleri için görevlendirilmiştir. Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından Ekonomik İstikrar Kalkanı Paketi Destek Programı kapsamında 3 bin 601 aileye hane başı bin TL evde ödeme yapılması için PTT dağıtıcıları, bekçiler ve kolluk birimlerimizden 62 personelimiz görevlendirilmiştir."

"5 PERSONEL HİZMET VERİYOR"

Seyahat izin kurulu hakkında da bilgi veren Kaymakam Kurtbeyoğlu; "65 yaş üstü ile kronik hastalığı bulunan kimsesiz ve yardıma muhtaç vatandaşlarımızın sağlık tedavisi, hastane randevusu, ikamet adresi talebi ve 1'inci derece yakınlarının vefat etmeleri durumlarında vatandaşlarımızın seyahat edebilmeleri için Kaymakamlığımız personeli başkanlığında oluşturulan Söke Seyahat İzin Kurulunda; İlçe Emniyet Müdürlüğünden 1 personel, Aydın Büyükşehir Belediyesi Söke Otogar Sorumlusu 1 personel, Söke Belediyesi’nden 1 personel, Söke Şoförler ve Otomobilciler odasından olmak üzere 5 personelden oluşan kurul oluşturulmuştur. Ayrıca 49 mahalle muhtarımız gönüllü olarak mahallelerinde görev yapmaktadırlar" dedi.

"BİR TELEFON KADAR YAKINIZ"

Söke Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı telefonlarından koronavirüs tedbirleri kapsamında Bakanlığımız kararıyla vatandaşlarımızı salgından korumak amacı ile başvurular sadece telefon ile alınacaktır. Yeni Başvuru için Randevu İşlemleri, Yardım Başvurusu ile aylık ve Yardım Sorgulama İşlemleri, dahil bütün müracaatlar yalnızca aşağıda belirtilen Vakfımıza ait telefon numaraları üzerinden alınacak olup şahsen müracaatlar kabul edilmeyecektir. Vatandaşlarımıza önemle duyurmak istiyorum 02565186282, 02565184389 nolu telefonları yada 05387819690 nolu WhatsApp'a kısa mesaj hattından Kaymakamlığımıza ulaşabilirler. Ayrıca sokağa çıkması kısıtlanan vatandaşlarımız; Söke Kaymakamlığı Vefa Sosyal Destek Grubuna 155, 156, 112 veya 02565132300 sabit hat ve WhatsApp kısa mesaj hattı olarak 05422536988 nolu numaralardan ulaşabilirler. Lütfen Evde Kalınız diyerek vatandaşlarımızı uyarmak istiyorum" ifadelerini kullandı.