Aydın'ın Efeler ilçesi Dalama Mahallesi’nde yer alan Fen İşleri Müdürlüğü’ne ait şantiyede görev yapan devlet memuru Mithat Keskin, çeşitli sağlık şikayetleri ile Atatürk Devlet Hastanesi’ne başvurdu. Koronavirüs testi pozitif çıkan Keskin’in tedavisine başlandı. Keskin ile aynı çalışma ortamını paylaşan Yusuf Kalın da, ev karantinasına alındı. Aile hekimliği tarafından evde düzenli olarak kontrolü yapılan Kalın, vatandaşları koronavirüs salgınına karşı dikkatli olmaya davet etti.

TÜM ÖNLEMLER EN ÜST DÜZEYDE

Daha önce Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü görevini vekaleten yürüten Kalın, sosyal medya hesabından açıklama yaptı. Yusuf Kalın, paylaşımında koronavirüs salgınının Türkiye’de görüldüğü günden beri ailesi ile birlikte tam bir izolasyon sürecine girdiklerini ve tüm önlemleri en üst düzeyde uyguladıklarını ifade etti. İsim vermeden çalışma arkadaşının hastaneye yattığını ve koronavirüs testinin pozitif çıktığını açıklayan Kalın, kendisinin de vaka temaslı olarak 14 günlük ev karantinasına alındığını dile getirdi.

"AİLEME SARILAMAMAK ÇOK ZOR"

Vatandaşları koronavirüs tedbirlerine uymaya çağıran Yusuf Kalın, “Her ortamda mutlaka maske takın ve diğer tüm önlemleri alın, benim tek hatam işyerinde maske takmamak oldu ve maalesef şu an o hatanın bedelini ödüyorum. Şu an fiziksel sağlığım iyi ama psikolojik olarak çok kötü bir durum özellikle de kendi evinde en sevdiklerine zarar verebileceğini düşünmek ve onlara sarılamamak çok zor. Lütfen dikkatli olun ve sağlıkla kalın” dedi.