Nazilli Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan’ın öncülüğünde meclis salonunda 29 taşınmazın ihalesi gerçekleştirildi. İhalede 4 köy arazisi, 2 de taşınmaz kiraya verildi. 29 ihaleye 6’sına katılım gösteren vatandaşlar arasında rekabet yaşandı. Sonuçları merakla beklenen Tazen ve Turunç Park ihalelerinden belediye toplam 324 bin 500 lira gelir elde etti. İhale sonuçları en çok merak edilen Tazen ve Turunç Park oldu. 20 ay üzerinden 70 bin liradan açılan Tazen 170 bin liraya İrem Pide sahibi Veysel Sivri’ye kiralanırken, Turunç Park içerisindeki büfe ve kafa işletmesi 100 bin liradan ihaleye açıldı. İhaleye tek katılım gösteren Vedat İlhan 105 bin liraya park ve büfeyi kiraladı.

“VATANDAŞLARIMIZ BİZLERE GÜVENSİN”

Nazilli halkının menfaatlerini korumaya çalıştıklarını ifade eden Başkan Kürşat Engin Özcan, “Arazilerin kamu görevlisi uzman kişiler tarafından belirlenen rakamlar üzerinden satışa çıkarılıyor. Nazilli halkının menfaatini korumaya çalışıyoruz. Bu zorlu bir süreç. 29 taşınmaz için vatandaşların talebi olmasına rağmen salgından dolayı katılım sağlayamadıklarını düşünüyorum. Gerçekleştirdiğimiz tüm ihalelerde kamunun menfaatini son kuruşuna kadar koruduğumuzu gönül rahatlığıyla söyleyebilirim. Tek bir amacımız var: Hakk’ın ve halkın rızasını kazanmak. Adım adım gün gün daha iyi işler yapıyoruz. Vatandaşlarımız bizlere güvensin” ifadelerini kullandı.

İHALEDE KORONAVİRÜS TEDBİRLERİ UYGULANDI

Meclis salonunda yapılan ihalede Koronavirüs tedbirlerine özen gösterildi. İhaleyi yürüten tüm personellerin maske, eldiven kullanması ve sosyal mesafeye uygun oturmaları dikkat çekti. İhaleye katılım sağlayan kişilere de salon girişinde maske dağıtıldı ve ihalede sosyal mesafeye uygun olarak oturmaları istendi.