Aydın Milli Eğitim İl Müdürü Seyfullah Okumuş ile Müdür yardımcıları evlerinden çektikleri video klip ile öğrencilere ve velilere mesaj yolladı. İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün sosyal medya hesabından yayınlanan klipte koronavirüse karşı İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün faaliyetleri hakkında bilgi verildi.

SINAVA GİRECEK ÖĞRENCİLER İÇİN CANLI SINIF

İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Sabri Acar; “Merhaba sevgili öğrenciler sizleri çok özledik. Sizler için bugünler tatil değil uzaktan eğitimin devam ettiği günler. Bakanlığımız tarafından hazırlanan ve dünyada örneği az görülen bir altyapı ile TRT EBA TV’de eğitimlerimiz devam ediyor. Bu sene sınava girecek olan 8 ve 12’nci sınıf öğrencilerimiz için EBA Canlı Sınıf uygulaması hayata getirildi. Öğrencilerimiz ve öğretmenlerimiz bu uygulama ile buluşmaya devam ediyor. 11 ve 12’nci sınıf öğrencileri için EBA Akademi Destek Programı geliştirilerek sizlerin hizmetine sunuldu. Öğretmenlerimiz ve eğitimin tüm paydaşları sizler için çalışıyoruz. Sizler kuralları eksiksiz riayet edin, unutmayın hayat eve sığar”

3 BİN 500 SORULUK YAPRAK TEST

İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mehmet Atay, “Kıymetli gençlerimiz demiştik ya, tatil değil uzaktan eğitim diye. Bizler de bakanlığımızın uzaktan eğitimine katkı bulunmak ve okullar arası fırsat eşitliğini sağlamak adına 5’ten 12’ye kadar tüm sınıflarımız için 3 bin 500 sorudan oluşan yaprak testlerimizi sizlerin hizmetine sunduk. Yaprak testlerimize www.aydinmem.gov.tr adresinden ulaşabilirsiniz. Ayrıca bu sene sınava girecek olan 8 ve 12’nci sınıf öğrencileri için online kazanım değerlendirme sınavları yapacağız. Aydın eğitimi için çalışıyoruz. Bu arada kitap okumayı ihmal etmeyin. Kitaplar başarıya yürüdüğünüz bu yolda sizlerin yol arkadaşınız olacak.

ÖĞRETMENLER İÇİN GELİŞİM PORTALI

İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Gülfidan Kendirlioğlu, “Değerli meslektaşlarımız sizlerin kişisel gelişimlerinizi desteklemek adına Aydın Milli Eğitim Müdürlüğü olarak öğretmen akademisi portalını kurduk. Alanında uzman eğitimciler ve akademisyenlerin katkılarıyla uzaktan eğitim faaliyetlerini gerçekleştirmekteyiz. Güncel eğitimleri takip etmek ve bu eğitimlere başvurmak için Aydın Milli Eğitim Müdürlüğü’nün Arge sitesinde öğretmen akademisi portalına üye olarak başvuruda bulunabilirsiniz. Sevgili öğrencileri de unutmadık. Aydın ARGE youtube kanalından sizler için hergün bir masalımız var. Efeler diyarından Anadolu masalları isimli videolara izlemenizi istiyoruz. Ayrıca okul öncesi öğretmenlerimizden öğretmeninden izle ailenle oyna başlığı altında yayınlanan faaliyetleri ailenizle birlikte izleyerek ve birlikte gerçekleştirerek evde iyi vakit geçirmenizi istiyoruz. Sevgili öğrencilerimiz sağlınız için bu süreçte evde kalmanızı ve bu süreçte faaliyetlerimizden haberdar olmak için Aydın Milli Eğitim Müdürlüğü’nün sosyal medya hesaplarını da takip etmenizi istiyoruz. Sağlıcakla kalın”

VELİ KUŞAĞINI TAKİP EDİN

İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Ahmet Hünük, “Değerli velilerimiz Bakanlığımız çocukların gelişim sürecinde etkin birer rol model olan sizleri pratik bilgilerle desteklemek amacıyla EBA TV’den yayınlanmak üzere Bizden isimli veli kuşağı hazırladı. Bu kuşak hergün saat 20.00’da ekrana geliyor. Bu programı izlemeniz sizler ve çocuklarınız için faydalı olacaktır. Koronavirüs alacağınız tedbirlerden güçlü değildir. Sizlerden ricamız kurallara uyalım, kişisel temizliğimize dikkat edelim ve virüse fırsat vermeyelim

4 MAYIS İÇİN HAZIRLIKLARIMIZI YAPTIK

İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Erol Barut, “Bakanlığımız Bilim Kurulu’nun tavsiyesiyle uzaktan eğitimin süresini 30 Nisan’a kadar uzattı. Okul personellerimiz dönüşümlü olarak görevlerinin başında. Bizler Aydın Milli Eğitim Müdürlüğü olarak 4 Mayıs Pazartesi günü okullarına kavuşacağını varsayarak çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu bağlamda okulların açık ve kapalı alanlarının dezenfekte edilmesi düzenli olarak devam ediyor. Bu sıkıntılı süreçte okul bahçelerinin oyun amaçlı kullanılması engellenmiş olup her türlü tedbir en üst seviyede alınmıştır. İçiniz rahat olsun. Siz yeter ki öğrencilerimize iyi bakın.


VEFALI ÖĞRETMENLER

İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Murat Demirci, İlimizde Aydın Valiliği öncülüğünde Vefa sosyal Destek Grubu kurulmuştur. Öğretmenlerimiz ve idarecilerimiz bu sosyal güvenlik hareketine kayıtsız kalmamış, evde tek başına yaşayan ve ihtiyaçlarını karşılayacak kimsesi bulunmayan 65 yaş üstü ve kronik rahatsızlığı bulunanlar tespit edilmekle birlikte 112, 155 ve 156 numaralarına bildirilen taleplerin alınması, ihtiyaçlarının temin edilerek yerlerine ulaştırılmasında aktif görev almışlardır. Bilgilerine ve emeklerine en çok ihtiyaç duyduğumuz böyle bir zamanda sağlık çalışanlarımıza kayıtsız kalamazdık. Öğretmen Evimizi sağlık çalışanlarımızın hizmetine sunduğumuz gibi Halk Eğitim Merkezlerimizde de görevli usta öğreticilerimiz ile nanokumaştan üretilen yıkanabilir maskeler üretip sağlık çalışanlarımıza ulaştırıyoruz. Onlara en çok evde kalıp kurallara uyarak destek olabiliriz. Onun için evde kal Aydın.

HAYATI EVİNİZE SIĞDIRIN

İl Milli Eğitim Müdürü Seyfullah Okumuş, “Kurallara uyduğunuz ve uymaya devam edeceğiniz için ben de teşekkür ediyorum. Sağlık çalışanlarımız için Halk Eğitim Merkezleri ve Meslek Liselerimizin ürettiği cerrahi maskeler ve 3D teknoloji ile ürettiğimiz siperlikleri Sağlık Müdürlüğümüze teslim ettik. Sevgili öğrenciler bu süreci atlatıncaya kadar evden çıkamayacaksınız. Bu süreçte evde kitap okuma, müzik dinleme, belgesel film seyretme, aile bireyleriyle vakit geçirme, el sanatlarıyla meşgul olma ve bir konu hakkın uzmanlaşma faaliyetlerinin yanında elektronik ortamda sizlere sunulan tüm faydalı paylaşımlarla öğrenmenizi devam ederek hayatı eve sığdırmanızı tavsiye ediyorum. Sayın velilerimiz bizler de bu durumu fırsata çevirerek ara sıra ihmal ettiğimiz çocuklarımıza da bolca vakit geçirelim. Yaşlarına uygun etkinliklerle onlarla iyi iletişim kuralım. Çocuklarımız okullarına başlayıncaya kadar onlara önce Allah’a sonra sizlere emanet ediyoruz. En kısa zamanda yüz yüze görüşmek dileğiyle kalın sağlıcakla.”