Eşinden boşanma aşamasında olan ve iki yıldır Nazilli’ye bağlı Sümer Mahallesi 445 sokak üzerindeki bir apartmanda erkek arkadaşıyla birlikte yaşayan 36 yaşındaki Betül Karabulut, babasını ve kardeşini miras sebebiyle öldürme planları yaptı. İddiaya göre vahşi cinayeti hayata geçirmek için 36 yaşındaki Betül Karabulut, erkek arkadaşı Sezgin K. (34) ve arkadaşları İ.Y. (31), 02 Nisan Perşembe günü Nazilli’den kiraladıkları ticari taksi ile Aydın’ın turistik ilçesi Didim’e bağlı Efeler Mahallesi Türkoğlu Caddesi üzerindeki Musa Utku Apartmanına geldi. Betül Karabulut ile Sezgin K. içerisine tarım ilacı koydukları zehirli gözlemeyi vermesi için apartmanda birlikte yaşayan babası Ali Karateke ve Birol Karateke’nin bulunduğu daireye arkadaşları İ.Y’yi gönderdi.

HAYIR YEMEĞİ DİYEREK KANDIRDILAR


69 yaşındaki Ali Karateke ile oğlu Birol Karateke’nin (45) birlikte yaşadığı daireye gelen İ.Y. “Hayır dağıttığını” ifade ederek elindeki gözlemeyi Ali Karateke’ye verdi. Kendilerine hayır amacıyla ulaşan gözlemeyi Birol Karateke’nin bir ısırık aldıktan sonra acı olduğunu söyleyerek yemezken, baba Ali Karateke ise gözlemeyi yemesinin ardından mide bulantısı ve baş ağrısı ile hastaneye kaldırıldı. Hastanede bir gün yoğun bakımda kalan baba Ali Karateke ise ertesi gün sonra taburcu edilerek evine getirildi. 4 Nisan Cumartesi günü ise Ali Karateke sabah saatlerinde evinde oğlu tarafından ölü olarak bulundu.

“EMNİYETTEN TİTİZ ÇALIŞMA”


Şüpheli ölüm olayının emniyet güçlerine aksedilmesinin ardından Didim İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Grup Amirliği ekipleri olayla ilgili soruşturmayı derinleştirdi. Emniyet güçleri olay günü mahallede hiçbir haneye hayır yemeğinin verilmediğini öğrenmesinin ardından evdeki gözlemeyi incelemeye aldı. Çevredeki güvenlik kameralarını da araştıran emniyet ekipleri, yapılan incelemede Nazilli’den gelen bir ticari taksiye ulaştı. Asayiş ekipleri konuyu derinleştirerek, Nazilli’deki ticari taksi şoförüne ulaştı. Şoförün verdiği ifadeden yola çıkan ekipler, Ali Karateke’nin Nazilli’de yaşayan kızına ulaştı. 11 Nisan sabah Nazilli’de Sümer Mahallesi 445 sokaktaki adresine baskın yapan ekipler, Betül Karabulut ile erkek arkadaşı Sezgin K’yı yaşadıkları evde gözaltına aldı.

SORGUDA HERŞEYİ İTİRAF ETTİ


Olayla ilgili olarak kendilerine yardım eden ve Nazilli’de yaşadığı tespit edilen İ.Y. ile daha önce Betül Karabulut’un babasına yemek verme konusunda yardımcı oldukları öğrenilen N.K. (64), Didim polisi tarafından Nazilli’de göz altına alınarak Didim’e getirildi. Didim İlçe Emniyet Müdürlüğü’nde yapılan sorgulamada Betül Karabulut, babası ve kardeşine yönelik suçlamaları kabul ederek vahşi olayı itiraf ettiği, erkek arkadaşının ise suçlamaları kabul etmediği öğrenildi. Gözaltına alınan 4 şüpheli, Didim Adliyesine sevk edildi. Betül Karabulut ile babası Ali Karateke'nin aralarının iyi olmadığı, annelerinin vefatından sonra evdeki hisselerinin satışı konusunda anlaşmazlık yaşadıkları ve ekonomik sebeplerle babasına yönelik vahşi olayı tasarladığı bilgisine ulaşıldı.