Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun yaptığı hizmetleri eleştiren AK Parti Söke İlçe Başkanı Sibel Menderes’e, CHP’den cevap geldi. Yazılı açıklama yapan Söke İlçe Kadın Kolları Başkanı Kübra Çolak, Menderes’in Çerçioğlu’nun Söke halkına yaptığı hizmetlerden rahatsız olduğunu iddia etti. Çerçioğlu başkanlığındaki Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin koronavirüs salgınına karşı, hükümetten daha önce önlem aldığını savunan Çolak, Büyükşehir’in salgın sürecinde yaptığı hizmet ve çalışmaları anlattı.

“KENDİSİNE YAKIŞTIRAMADIM”


Menderes’in açıklamalarının kendisini şaşırtmadığını dile getiren Çolak, şunları kaydetti: “Başkan Özlem Çerçioğlu’nun halk odaklı hizmetlerini eleştirmesini, halka hizmet etmek istemesinin önüne geçmesini bir anne olarak kendisine yakıştırmadım. Başkan Çerçioğlu yönetimindeki Aydın Büyükşehir Belediyesinin, Söke halkına sunduğu hizmetlerden rahatsız olması çok yakışıksız. Sibel Menderes Söke’de siyasi bir partinin ilçe başkanı ama Başkan Özlem Çerçioğlu’nun Söke halkına ulaştırdığı yardımlardan rahatsız. İnanıyorum ki; bir anne, bir kadın olarak kendisi de haksız eleştirileri nedeniyle üzgündür. Yapılan onca hizmet var. Halk sunulan hizmetlerden çok memnun. Tedbir amaçlı önlemler halktan alkış alıyor.”

“MİLLET CAN DERDİNDE, SİZLER SİYASET PEŞİNDESİNİZ”


AK Parti Aydın Milletvekili Metin Yavuz’un halktan kopuk olduğunu ve halk odaklı hizmetleri görmediğini ifade eden Çolak, “İlçe Başkanı olarak Yavuz’un gördüğünü görecek, görmediğini görmeyecek misiniz? Yavuz’un dediğini yapmak yerine Söke halkının beklentilerine cevap vermeye çalışın. Söke halkına kulak verin ve Söke halkının dediğini yapın. Başkan Özlem Çerçioğlu üzerinden siyaset yapma peşindesin. Bu şekilde prim de yapmak istiyorsan, çok kısa sürede unutulur gidersin. Geçmişte bunun çok örneği var. Millet can derdinde ama sizler siyaset peşindesiniz. Sayın Menderes, Aydın halkına Başkan Özlem Çerçioğlu, ayrım gözetmeksizin her türlü hizmeti herkese sunmaktadır. Maske dağıtımı yapmakta hatta evlere kadar ulaştırmaktadır. Siz daha Söke halkının maske ihtiyacına cevap veremediniz. Bu sorununu bile çözememişken; Topuklu Efe üzerinden siyaset kim, siz kim?” dedi.

“ÖRNEK ALIN”


Çolak, Milletvekili Yavuz’un bir aydır göremediklerini belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü: “Esnafımız, çiftçimiz, emekçimiz, vatandaşlarımız kan ağlıyor. Kuaförümüz, berberimiz, kahvecilerimiz kan ağlıyor. AK Parti Hükümeti, AK Parti Söke İlçe Başkanı, AK Parti’nin Söke’den seçilmiş milletvekili nerede? CHP Söke İlçe Başkanı Ali Kemal Özcan yaptığı açıklamada çok doğru söylemiş. Sözlerine katılıyorum. ‘Boş yapmasınlar, vatandaş boş konuşanları, boş tenekeleri sevmez.’ Halkın başkanı Özlem Çerçioğlu gibi hizmet üreten başkanlarımızı örnek alın.”