İçişleri Bakanlığı, büyükşehir statüsündeki 30 il ve Zonguldak'ta 2 gün süreyle sokağa çıkma yasağı kararı aldı. İçişleri Bakanlığı, sokağa çıkma yasağı olan illerde vatandaşlara ekmek dağıtımının valilikler ve kaymakamlıklarca yapılan planlamalar doğrultusunda başladığını duyurdu. Aydın Büyükşehir Belediyesi de başta Söke olmak üzere Aydın ve ilçelerinde halk ekmek hizmetine başladı.

“24 SAAT HALK EKMEK HİZMETİ VERİLİYOR”

Söke’de Halk Ekmek Personeli Başkan Çerçioğlu’ndan aldıkları talimat doğrultusunda fırınlarda ekmek üretimine hız verdi. Üretilen ekmekler sabahın erken saatlerinden itibaren araçlara yüklenerek vatandaşların evlerine dağıtılmaya başlandı. Araçlar farklı mahallelere giderek vatandaşlara ekmek hizmeti verirken devam eden çalışmalar hakkında bilgilendirmede bulunan Aydın Büyükşehir Belediyesi Bölge Koordinatörü Fatih Akkentli, vatandaşların ekmek ihtiyacının 2 gün boyunca karşılanacağını ifade etti. Söke’de ekmek fırının sokağa çıkma yasağı süresince tam kapasite çalışacağını belirten Akkentli, hiçbir vatandaşı mağdur etmeyeceklerini kaydetti.

“SÖKE’NİN ÖZLEM’İ SÖKELİLERİN YANINDA”

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Çerçioğlu’nun talimatıyla Söke’de ekmek dağıtımı için iki adet mobil halk ekmek aracının tahsis edildiğini söyleyen Akkentli, “Biliyorsunuz 2 gün sokağa çıkma yasağı var. Ancak Özlem Başkanımızın talimatı ile halk ekmek fırınımız 2 gün boyunca vatandaşların ekmek ihtiyacını karşılamak için tam kapasite çalışacak. Vatandaşlarımıza servis araçlarımızla sokak sokak ekmek dağıtımını yapacağız. Vatandaşlarımız sağlığı için evde kalsın. Halkımızı iki gün hiçbir şekilde mağdur etmeyeceğiz. Ekmek konusunda özellikle hiçbir ihtiyacı olmayacak. Özlem Başkanımızın talimatı ile Söke’ye iki adet mobil halk ekmek aracı tahsis etti. Bir tanesi merkez bir tanesi merkez dışı mahallelerimizde hizmet veriyor. Söke’nin Özlem’i Sökelilerin yanında” diye konuştu.