İYİ Parti İncirliova İlçe Başkanı Ahmet Alak, sokağa çıkma yasağı ile ilgili açıklama yaptı. Türkiye ve dünyada yaşanan koronavirüs salgını tehdidine işaret eden Alak, halk olarak salgına karşı tedbir almak konusunda üzerlerine düşen görevleri yerine getirmeye azami özen gösterdiklerini söyledi. Alak, İYİ Parti Genel Merkezi’nin de salgınla mücadelede iktidara ve yetkililere yardımcı olmak için düşünce ve tecrübelerini aktardığını ifade etti.

"KAYIPLARIMIZ ARTIYOR"

İktidar partisinin, bilim kurulunun tavsiye ve önerilerine ne kadar uyduğunu bilmediklerini dile getiren Alak, “Gün geçtikçe koronavirüs nedeniyle kayıplarımız daha da artıyor. Bu gerçekten de çok üzücü bir felaket” dedi.

TEŞEKKÜR ETTİ

Salgın sürecinde hastaları iyileştirmek için sağlığını hiçe sayarak görev yapan sağlık çalışanları ile kolluk kuvvetleri ve basın mensuplarına teşekkür eden Alak, koronavirüsten hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, tedavisi devam eden vatandaşlara da acil şifa diledi.

"MASKE TAKILMADI"

Sokağa çıkma yasağı duyulur duyulmaz vatandaşların fırın, market ve gıda satışı yapan işletmelere aşırı talep gösterdiklerini belirten Alak, paniğe kapılan vatandaşların maske takmadıklarını, sosyal mesafelerine dikkat etmediklerini söyledi.
“CANLARI HİÇE SAYILDI”
Yetkililere seslenen Alak, “Sokağa çıkma yasağını bir gün önceden belirleyip halkımıza bildiremez miydiniz? Bu konuda bir kere daha sınıfta kaldığınızı gösterdiniz. Sokağa çıkma yasağından önceki iki saatte sanırım koronavirüs hiç bulaşmadığı kadar çok vatandaşımıza bulaşabilir. Bu riskleri hiç mi düşünmediniz? Vatandaşımızın sağlığı koronavirüs nedeniyle olmasa bile açıklama saatleriyle son bir aydır gece yarısı açıklama yapma alışkanlığı aşılayan Sağlık Bakanı Sayın Fahrettin Koca tarafından iyice bozuldu. Aynı zihniyetle alınan bu acil karar nedeniyle vatandaşlarımızın hem sağlığı hem de can ve mal güvenliği hiçe sayılmıştır. Bu yanlış ve zamansız alelacele diretilen bu yasağı, halkımızın takdirine bırakıyorum” dedi.