AK Parti Aydın Milletvekili ve TBMM KİT Komisyonu Başkanı Mustafa Savaş, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Aydın İl Koordinatörlüğü tarafından yürütülen IPARD II "Kırsal Kalkınma için Katılım Öncesi Yardım Aracı" 6. Çağrı dönemi kapsamında, 2020 yılı Mart ayı içerisinde destek almaya hak kazanan yeni projelerin belli olduğunu belirtti. Destek almaya hak kazanan 16 proje sayesinde Aydın’da 33 milyon liralık yatırım gerçekleştirileceğini söyleyen Milletvekili Savaş, yatırımların hayata geçmesinin ardından başvuru sahiplerine 16 milyon lira hibe desteği verileceğini ifade etti.

“33 MİLYON LİRALIK YATIRIM YAPILACAK”

IPARD II 6. Çağrı Dönemi kapsamında 2020 yılı Mart ayı içerisinde destek almaya hak kazanan 16 yeni projenin detayları hakkında da bilgilendirmede bulunan Milletvekili Savaş, “1 adet Bitkisel Üretimin Çeşitlendirilmesi ve Bitkisel Ürünlerin İşlenmesi ve Paketlenmesi yatırımı, 2 adet Arıcılık ve Arı Ürünlerinin Üretimi, İşlenmesi ve Paketlenmesi yatırımı, 10 adet Zeytinyağı tesisi kurulumu ve/veya modernizasyonunu içeren Katma Değerli Ürünler yatırımı ve 3 adet Kırsal Turizm ve Rekreasyon Faaliyetleri içeriğine sahip projeler destek almaya hak kazandı. Yatırımcılarımız tarafından Aydınımızda 33 milyon liralık yatırım gerçekleştirilecek olup yatırımlar sonrasında 16 milyon lira hibe desteği verilecek. Hemşehrilerimize, yatırımcılarımıza ve şehrimize hayırlı olmasını diliyorum. Aydınımızın tarımsal ve hayvansal üretimde bir marka haline getirmek için çalışmalarımıza devam edeceğiz” dedi.

“95 MİLYON LİRALIK HİBE SAĞLANDI”

TKDK Aydın İl Koordinatörlüğü tarafından 2012 yılından bugüne yürütülen IPARD I ve IPARD II Programları kapsamında toplam 143 projeye toplamda 95 milyon liralık hibe sağlandığını da söyleyen Savaş, “Söz konusu desteklerle Aydınımıza 202,7 milyon lira yatırım yapılmıştır. Yatırıma başlayan tesisleri de göz önüne aldığımızda IPARD Programıyla şehrimize; 32 süt üretim tesisi, 7 besi çiftliği, 10 kanatlı et üretim tesisi, 13 süt işleme tesisi, 2 süt toplama merkezi, 1 kırmızı et işleme tesisi, 5 meyve–sebze işleme ve soğuk hava deposu, 3 bitkisel üretim işleme ve pazarlama projesi, 45 arıcılık projesi, 19 zanaatkarlık ve katma değerli ürünler projesi, 4 kırsal turizm tesisi, 1 su ürünleri üretim tesisi, 1 yenilenebilir enerji tesisi kazandırılmıştır” diye konuştu.