Nazilli’de geçtiğimiz gün kendisinden bir süredir haber alınamayan Moldova uyruklu trans birey Eduard Grosu (23), çilingir eşliğinde polis tarafından girilen evinin banyosunda asılı halede cansız bedeni bulunmuştu. Grosu’nun ölüm haberinin ardından WhatsApp durumunda paylaştığı kanlı fotoğrafta, “Beni öldüren Ali O.” diye yaptığı paylaşım ortaya çıktı. Olay, 6 Nisan günü saat 22.00 sıralarında Nazilli'ye bağlı Dumlupınar Mahallesi Hürriyet Caddesi üzerindeki bir apartmanın 5'inci katında meydana gelmişti. Bir süredir evinden dışarı çıkmadığı ileri sürülen trans birey Eduard Grosu'nun oturduğu daireden ağır kokular gelmesi üzerine, durumdan şüphelenen komşuları polise ihbarda bulundu. Olay yerine gelen polis, kapıyı açan olmayınca çilingir yardımıyla eve girdi. Evde inceleme yapan polis, banyoda Karina olarak bilinen Eduard Grosu'nun ipte asılan cansız bedeniyle karşılaştı. Yapılan incelemede cesedi kısmen bozulan trans bireyin 22 Mart 2020 tarihinde öldüğü ortaya çıktı. Olaya ilişkin soruşturma başlatan polis ekipleri Grosu'nun komşularının ifadesine başvurdu. Komşuları trans birey Grosu'nun yaklaşık 2 hafta önce ağlayarak yüksek sesle telefonla konuştuğunu ve daha sonra bir daha haber alamadıklarını söylediği öğrenildi.

WHATSAPP DURUMU ORTAYA ÇIKARDI


Eduard Grosu, iddiaya göre uzun süredir dost hayatı yaşadığı evli olan erkek arkadaşı Ali O'nun bir süre önce kendisini terk ettiği ortaya çıktı.
Olay günü yakın arkadaşını arayan Grosu’nun ağlayarak Ali O’yu unutamadığı ve intihar edeceğini söylediği öğrenildi. İpte asılı halde bulunan Grosu, önce jiletle şah damarını kesmeye çalıştığı bunu başaramayınca da kendisini iple duşa kabin bölümüne asmadan önce kanlar içinde özçekim yaptığı fotoğrafının üzerine “Beni Ali O. öldürdü” şeklinde yazarak WhatsApp durumunda paylaştığı ortaya çıktı. Grosu’nun intiharının ardından soruşturma başlatan polis, Ali O’ya ulaşarak ifadesini aldıktan sonra serbest bıraktığı öğrenildi.