Aydın’da koronavirüs salgınına karşı alınan tedbirleri alan İl Pandemi Kurulu’nda görev yapan İl Milli Eğitim Müdürü Seyfullah Okumuş, bir yandan eğitim yuvalarının dezenfektasyonu ile ilgilenirken diğer yandan da sağlıkçılar için maske ve yüz siperliği üretilmesi için çaba harcadı. Koronavirüsle mücadele için gecesini gündüzüne katan Okumuş, yoğun tempoda koronavirüse yakalandı. Aydın Adnan Menderes Üniversitesi’ne iştahsızlık ve halsizlik şikayetiyle başvuran Okumuş, yapılan testinde koronanavirüse rastlanınca tedavisine hemen başlandı. Uygulanan ilaç tedavisiyle hastalığı ciddi boyuta ulaşmadan önemli oranda atlatan Okumuş, yaşadıklarını Ses Gazetesi'yle paylaştı.

İŞTAHSIZLIKLA BAŞLADI


- Hastalık belirtileriniz nasıl ortaya çıktı?
Koronavirüsün bilinen bulgularının yüksek ateş ve öksürük olduğu söylenmişti. Ancak ben de bu bulguların hiçbiri yoktu. Bir hafta boyunca işimde aktif çalıştım. Bu süreçte halsizlik ve iştahsızlık ortaya çıktı. Gücüm iyice azalınca bir arkadaşımın uyarısı ile test yaptırmaya karar verdim. Hastaneye geldiğimde ayakta duracak gücüm kalmamıştı. Yapılan ilk teste koronavirüs görülmedi. Çekilen tomografide koronavirüsle uyumlu bulgular vardı. İkinci testte koronavirüse yakalandığım ortaya çıktı. Koronavirüsün bende olabileceği hiç aklıma gelmedi.

3 GÜNDE KENDİMİ TOPARLADIM


- Tedavi sürecinde neler yaşandı?
“Koronavirüse yakalandığımı öğrendiğimde bir şok yaşadım. Ancak bu şoku çabuk atlattım. İlk günden itibaren ilaç tedavisine başlandı. Bünyem ilaç tedavisine olumlu sonuç verdi. 3 günde kendimi toparladım. İştahım artmaya başladı. Hafif şekilde bir nefes darlığı çekiyorum. Doktorlar, evinde tedavime devam edebileceğini söyledi ancak ben tamamen hastalığı atlatınca taburcu olmak istediğimi ifade ettim.”

İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ KARANTİNADA


- Size koronavirüse yakalandıktan sonra çevrenizde neler oldu?
“Koronavirüse yakalandığım ortaya çıkınca eşim ve 2 çocuğum da evde karantinaya alındı. Çok şükür ailemde virüs görülmedi. İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nde 2 şube müdürümüz dışındaki tüm personel de karantina altında. Bu süreçte İl Pandemi Kurulu toplantısına katılmıştım. Aydın Valisi, Büyükşehir Belediye Başkanı ve kurum müdürlerinin katıldığı o toplantıda birebir kimseyle temasta bulunmadım. İl Pandemi Kurulu üyelerinin koronavirüs testlerinin negatif çıktığını öğrenince çok sevindim.”

EN GÜVENLİ YER EVLERİNİZ


- Korona virüsten korunmaları için vatandaşlara ne gibi tavsiyelerde bulunuyorsunuz?
“Ben gerçekten virüsü kimden kaptığımı hatırlamıyorum. Hastalık bulaşmış biriyle kesinlikle temasta bulunmadım. Eldiven ve maske takıp tüm önlemleri alarak çalışmış olmama rağmen bu hastalık başıma geldi. Vatandaşlarımıza tavsiyem kesinlikle evlerinde kalsınlar, devletimizin aldığı tedbirlere uysunlar. İşi dolayısıyla dışarıda olanlar maskesiz kesinlikle dolaşmasınlar. Bu hastalıktan korunmak için en güvenli yerin evler. Evde kal çağrılarına lütfen uysunlar. Erken tanı da çok önemli. Koronavirüs bulguları taşıyanlar vakit kaybetmeden sağlık kuruluşlarına başvurup test yaptırmalarını tavsiye ediyorum”

PLAZMA TEDAVİSİNE KATKIYA HAZIRIM


- Hastalığı tamamen atlattıktan sonra ‘plazma tedavisi’ için bağışta bulunmayı düşünüyor musunuz?
“Koronavirüse karşı bir aşı henüz bulunmadı. Sağlık Bakanlığı ile Kızılay eş güdümünde yürütülen plazma tedavisinin başlayacağını öğrendim. Plazma tedavisi için uygun görüldüğü takdirde kan bağışında bulunmaya hazırım. Doktorlarımız uygun görürlerse ben kanımı vermeye ve bir insanın hayatını kurtarmaya hazırım.”