Nazilli’de kuruluşu kısa bir süre olmasına rağmen güzel ve örnek işlere imza atan NAMDER, koronavirüs nedeniyle mağdur duruma düşen ve işsiz kalan ailelere destek olmak amacıyla toplam bin koli yardım paketi dağıtacak. Aslında yardım kolisi dağıtmayı Ramazan ayı için planlayan NAMDER üyeleri, tüm dünyayı ve ülkemizi de etkisi altına alan Covid-19 nedeniyle ekonomik sıkıntı çekerek, ailelere erken yardım kolisi dağıtma kararı alırken, fakat yardımlar Ramazan ayı içinde de dağıtılmaya devam edecek.

“KOLİLERİ 2 GÜNDE HAZIRLADIK”


Yardımlar ilgili bir araya gelen NAMDER yönetim kurulu üyeleri adına açıklamayı Başkan Remzi Erdemci yaptı. NAMDER dernek binasında yapılan açıklamada Erdemci, ülkenin zor bir süreçten geçtiği bu günlerde NAMDER olarak bin aileye ulaştırmak üzere yardım kolilerini hazırladıklarını ifade etti. Erdemci açıklamasında, “Bizim ulaşabildiklerimiz oldu, ulaşamadıklarımız da var. Çünkü yardım kolilerini 2 gün gibi kısa bir sürede hazırladık. Bize ihtiyaç sahibi aileler, 0256 3140049 nolu telefondan ya da derneğimize gelerek yardım kolisi alabilirler, isimlerini yazdırabilirler. NAMDER olarak bizimle bu yola çıkan, destek olan ya da olmayan tüm arkadaşlarımıza huzurunuzda teşekkür ediyorum” dedi.

“MİLLETİMİZİN EMRİNDEYİZ”


NAMDER olarak şuan ülke olarak yaşadığımız kornavirüs salgını ilgili birçok gelişme yaşandığını dile getiren Başkan Yardımcısı Erkan Abbasoğlu, “Bizde üzerimize düşen görevi ülkemizdeki gelişmeleri takip ederek, Nazilli’de ihtiyaç sahibi, yardıma muhtaç aileler için bin kişilik yardım kolisi hazırladık. Yönetim kurlumuzla beraber hummalı bir çalışma yaparak bu yardım kolilerini ailelere dağıtacağız. Yardımlarımız devam edecek. Bu süreci kurallara uyararak evde kalarak değerlendirelim. Bizlerde devletimizin, milletimizin emrindeyiz elimizden ne geliyorsa yapmaya hazırız” şeklinde konuştu.

“YARDIMALRIMIZ ARTARAK DEVAM EDECEK”


Yönetim Kurulu Üyesi Cavit Yenipazarlı da çalışanların yüzde 43 askeri ücretli ama bu asgari ücretlilerin yüzde 80 ise koronavirüsü salgınından dolayı işsiz kaldığını dile getirdi. Yenipazarlı, “Bugün restoranların, kafelerin, berberlerin, kahvelerin ve kapatılan bir çok yerin çalışanları işsiz kaldılar. Herhangi bir sosyal güvenceleri olmadığı için bizim yapacağımız yardımlara ihtiyacı olacağını düşündük. Meslektaşlarımızda sağ olsun duyarlı davrandılar bu konuda birkaç gün içerisinde bu yardım paketlerini organize ettik. Yapılan ve yapılacak olan yardımların kısıtlı olduğunu biliyoruz zamanımız dar olduğu için ancak bu kadarını yetiştirdik. Yardım kolisi desteğimiz önümüzdeki günlerde artarak devamı gelecek. Meslektaşlarıma huzurunuzda teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.