Nazilli’de özel okullar arasında eğitimde yaptığı öncülükler ve yeniliklerle lider okullar arasında bulunan Nazilli BUEK, koronavirüsle savaşta en önde mücadele edene sağlık çalışanlarına siperlik maske üretti. Bahçeşehir Koleji Müdür Yardımcısı Kayhan Karakaş ve Bilişim Teknolojileri Uzmanı Robotik Kodlama Öğretmeni Mehmet Özcan’ın fikir birliği ile BUEK Bahçeşehir Koleji Nazilli Kampüsü Robotik Laboratuvarında 3D yazıcılarla siperli maske üretimine başladı.

“JEST OLSUN İSTEDİK”


"Büyük özveriyle çalışan sağlık çalışanlarına bizimde küçük bir jestimiz olsun istedik" diyen BUEK Bahçeşehir Koleji Nazilli Kampüsü Müdür Yardımcısı Kayhan Karakaş, “Ülke olarak çok hassas bir süreçten geçiyoruz. İnsan sağlığının her şeyden önemli olduğunu bir kez daha gördük, bizde bu süreçte bizler için kendi sağlıklarını tehlikeye atarak büyük özveriyle çalışan sağlık çalışanlarımıza bizimde küçük bir jestimiz olsun istedik. Robotik laboratuvarlarımızda siperli maske üretimine başladık, başta sağlık personeli velilerimiz olmak üzere maskelerimizi teslim etmeye başladık. Sonraki üretimlerimizi de ilçe Pandemi komisyonuna teslim edeceğiz ve onlar gerekli birimlere ulaştıracak” dedi.

“SAĞLIK ÇALIŞANLARINA MİNNETTARIZ”


Sağlık çalışanlarına Dünya Sağlık Haftasında minnettarlıklarını göstermek için bir katkıda bulunmak istediklerini ifade eden Nazilli BUEK kurucusu Ramazan Ererişkin, “Bizler Metodbox yapay zeka tabanlı öğrenme platformumuzla uzaktan eğitim yakından takip prensibiyle velilerimize ve öğrencilerimize hizmet vermeye devam ediyoruz. Ancak eğitimin bile uzaktan yapılabildiği bu süreçte bizler için her gün yüzlerce hastayla birebir karşı karşıya kalmak zorunda olan sağlık çalışanlarımıza minnettarlığımızı göstermek adına Dünya Sağlık Haftasında böyle bir katkımız olsun istedik. Ülke olarak inşallah en kısa sürede, en az hasarla bu süreci atlatır ve tekrar öğrencilerimizle buluşuruz” ifadelerine yer verdi.