Didim’de yaşayan 20 yaşındaki Hüseyin Çoban, bu kez de Google’nin bilgi panelindeki açığı buldu. Daha önce Apple’ın açığını bulan ve bunu Apple’da bildiren Çoban bu kez dünyaca ünlü aram motoru Google’nin açığını keşfetti.

Bulduğu açıkla ilgili bilgiler veren Hüseyin Çoban Google’daki bilgi panelinin tüzel kişilerin arandığı bir yer olduğunu ve mevcut içerikle ilgili bilgi paylaşımı yapılan bir yer olduğunu ifade etti.

Çoban bu açık sayesinde kendisine özel bir bilgi paneli de oluşturduğunu ve bunu da kendisinin yaptığını ifade ederek “Bu açık sayesinde Google’da bilgiler bulunan ünlü kişilerin bilgilerini istediğim şekilde değiştirir ve ona göre düzenleyebilirim. Yani şahıstan izinsiz bilgilerini değiştirebilirim. Bu açığı keşfettim. Açıkla ilgili Google bilgi verdim ve bana geri dönüş yaptılar. Birkaç kez maille haberleştik. Kendilerinin bu açığı kapatacaklarını bildirdiler. Bu anlamda Google’den maddi anlamda da bir destek bekliyorum. Birkaç güne kadar haber gelmesini bekliyorum.”dedi.