Aydın'ın Nazilli İlçesine bağlı Arslanlı Mahallesinde yaşayan yüzde 50 engelli Servet Kaya, 2017 yılında bel ameliyatı ardından geçtiğimiz hafta evinde geçirdiği ev kazası sonucu belini kırdı. Doktora götürülen Kaya, 45 gün evde yatarak geçirmesi söylendi. Yüzde elli engelli olan Kaya, eşinden de yıllar önce ayrıldı. Daha önce el işi yaparak geçimini sağlayan Servet Kaya, ev kazasından sonra ise yattığı için onu da yapıp satamaz oldu. Kaya'nın yaşadığı sıkıntıdan haberdar olan NAZENDER Başkanı Tayfun Yazıcı, Servet Kaya’yı evinde ziyaret etti. Kaya’yı dinleyen Yazıcı gerekli kurumlarla iletişime geçerek talihsiz kadına bu dönemde ihtiyaçlarının karşılanacağını iletti.

“ALLAH ONLARDAN RAZI OLSUN”

Kurumlarla iletişime geçen Dernek Başkanı Yazıcı, yetkililerin hemen konuyla ilgilendiklerini ifade etti. Yazıcı, “Evinde talihsiz bir kaza sonucu belinden yaralanan Servet hanımı dinledik. Gerçekten bakıma muhtaç durumda. İlgili kurumlarla görüştük. Sağ olsunlar hemen ilgilendiler. İlk olarak Nazilli Belediyesi ilaçlama ekipleri evde dezenfekte çalışması yaptı. Büyükşehir Belediyesi AYBA ekipleri de günlük yemek ihtiyaçlarını karşılayacak. En önemlisi de Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Ahmet Özcan Çevikçelik ve ekibi bizzat gelerek talihsiz kadınla büyük bir özveriyle ilgilendiler. Engelli maaşı başvurusunu bizzat evde aldılar. Gerekli inceleme yapılarak almaya hak kazanırsa engelli maaşı bağlanacak. Bu koronavirüs döneminde gece gündüz demeden çalışıyorlar. Evlerinde çocuklarını bile göremeden çalışıyorlar. Allah onlardan razı olsun” dedi.

“BAKIMA MUHTACIM”

Daha önce geçirdiği ameliyatın ardından engelli hale gelen ve geçtiğimiz ay da evinde yaşadığı ev kazasından sonra yardıma muhtaç olduğunu ifade eden Servet Kaya, “Yıllar önce eşimden ayrıldım. Kendime el işi yaparaktan bakıyordum. Başıma bunlar geldikten sonra oğlum bana bakmaya çalışıyor. İş bulursa yevmiye işlerine gidiyor. Ama 2 hafta önce düştüm, belim kırıldı. 2017’de belimden ameliyat geçirdim, 2018’de kaza geçirdim ve rahatsızlıklarım vardı. 2 hafta önce de düştüm ve belim kırıldı. Doktorlar 45 gün yatacaksın dediler. Ondan sonra ki çekilecek filmlere göre ya iyileşecek ya da ameliyat yapılacak. Bakıma muhtacım. Bu süreçte. Yemeği de oğlum yapıyor, beraber yiyoruz. Yardıma çok muhtacım. Bu sabah ekmeğe yağ sürüp yedim. Sadece istediğim bu 45 günlük süreçte bakım istiyorum” ifadelerini kullandı.