Aydın'ın Karacasu ilçesinde giriş ve çıkışların ayrı ayrı noktalardan yapıldığı semt pazarıında 2’şer giriş ve çıkış noktası belirlendi. Mustafa Kemal Paşa Caddesi ve Belediye önünden girilen pazara Şehitler Parkı güzergahı ve Semerciler Sokaktan çıkış yapıldı. Tüm noktalarda Belediye personeli ateş ölçüp maske dağıttı. Emniyet ve Jandarma ekipleri de güvenliği sağladı. İlçe Jandarma ekipleri geçen hafta olduğu gibi bu haftada drone ile ateş ölçümüne devam etti. Karacasu Belediyesi önündeki girişte dezenfekte tüneli kuruldu. Bu tünelin girişlerin daha yoğun olduğu nokta yerine burada kurulması dikkat çekti. Karacasu pazarı geçtiğimiz haftalarda olduğu gibi sadece gıda ürünlerine açılırken bu hafta da sebze ve meyveler müşteriler gelmeden poşetlendi. Satıcı ve alıcıların tamamı maske takarken yer yer sosyal mesafeye dikkat edilmediği gözlendi.

FİYAT ARTIŞI DİKKAT ÇEKTİ

“Dışarıdan pazarcı gelmediği için fiyatlar yükselir mi” endişesi genel anlamda olmasa da bazı ürünlerde kendisini gösterdiği ifade edildi. Özellikle patates fiyatlarının yükseldiği eleştirisi getirildi. Bu konuda bir vatandaş, “Düne kadar patates 2-2,5 liraydı şimdi 5 lira olmuş kilosu. Domates 3,5 liradan 5 liraya çıkmış, maydanoz 1 liradan 2 liraya yükselmiş” ifadelerini kullandı. Kimi ilçe sakinleri de zaten haftalardır fiyatlarda artış olduğunu ifade edip bu haftaya özgü olmadığını söyledi. Bazı vatandaşlar da bu görüşün aksine yurt dışına ürün çıkmaması sebebiyle fiyatlarda düşüş olduğunu dile getirdi.

BALIK PAZARI KURULMADI

İlçede her hafta Cuma ve Pazartesi günü kurulan balık pazarı bu hafta kurulmazken vatandaşlardan Ahmet Yılmaz, “Duyduğumuza göre Hıfzıssıhha kurulu balıklar dışarıdan geliyor diye balıkçıların girmesini yasaklamış. Tüm ilçelere balıklar dışarıdan geliyor zaten. İnsanların bu süreçte beslenmesine son derece dikkat etmesi gerekirken besin değeri açısından olmazsa olmaz bir gıda olan balığın ilçeye girmesinin yasaklanması çok yanlış. Balıkçıların gelmesinin engellenmesi yanlış” diye düşünüyorum ifadelerini kullandı.