Yeni tip koronavirüs (COVİD-19) salgını ile ilgili Germencik Belediye Başkanı Fuat Öndeş, önemli açıklamalarda bulundu. Öndeş, salgının Türkiye'de de gün geçtikçe etkisini arttırdığını, bundan dolayı içinde bulundukları tablonun vahim bir hal almaya başladığını söyledi. Koronavirüsün yayılma hızına işaret eden Başkan Fuat Öndeş, Aydın'da vaka sayısı az olmasına rağmen gerekli hassasiyet ve dikkati göstermemeleri halinde salgının çok ağır sonuçlara yol açacağının aşikar olduğunu ifade etti.

"30 BİN MASKE DAĞITTIK"


Germencik Belediyesi olarak koronavirüs salgını ile etkin bir şekilde mücadele ettiklerini, salgın sebebiyle ilçesinde tek bir can kaybının bile yaşanmaması için tedbirler aldıklarını belirten Öndeş, aldıkları tedbirleri anlattı. Tüm kamu kurum ve kuruluşları ile toplu taşıma araçlarını ilaçladıklarını, kamu kurum ve kuruluşlarına ücretsiz dezenfektan ve kendi ürettikleri kolonyalardan verdiklerini, 30 bin civarında maske ve eldiven dağıttıklarını, vatandaşların destek ve katkıları ile tüm mahalleleri ilaçladıklarını, yoğun olarak kullanılan cadde ve sokakları dezenfekte ettiklerini, esnaflara yönelik sıfır işgaliye uygulamasını hayata geçirdiklerini, duyuru ve anonslarla halkı bilgilendirmeye çalıştıklarını, Germencik Belediyesi Sosyal Ağı ile 65 yaş üstü ve kronik rahatsızlığı olan vatandaşların ihtiyaçlarını karşılamaya devam ettiklerini dile getiren Öndeş, son olarak halk pazarları gibi umuma açık noktalara konmak üzere belediyenin imkanları ile dezenfeksiyon tüneli ürettiklerini ifade etti. Dezenfeksiyon tünelinde seri üretime geçtiklerini kaydeden Öndeş, birçok belediyeden de tünel siparişi aldıklarını bildirdi.

"KARAR VERİCİ DEĞİLİZ"


Germencik halkının gönlünün rahat olmasını isteyen Başkan Öndeş, "Bizler ilk gün olduğu gibi bugün de aynı enerji ve sorumlulukla görevimizin başındayız" dedi. Cumhurbaşkanlığı ve ilgili bakanlıklar tarafından yayınlanan koronavirüs tedbirleri ile ilgili genelge ve kararları uygulamakla mükellef olduklarının altını çizen Öndeş, karar verici değil, kararı uygulayıcı merci olduklarını hatırlattı.

"BAŞARILI OLAMAYIZ"


Vatandaşları koronavirüs tedbirlerine uymaya çağıran Öndeş, "Sizin ve sevdikleriniz sağlığı bizler için kıymetlidir. Karşılıklı iş birliğiyle, birbirimizi uyararak, her şeyden önce öz kontrol ile kendimizden başlayarak bu virüsün yayılımını önleyebilir ve yenebiliriz. Sosyal mesafeyi, izolasyonu sağlamalıyız. 65 yaş üstü ve 20 yaş altı vatandaşlarımız ile kronik rahatsızlığı bulunan vatandaşlarımızın sokağa çıkmaması her şeyden önce kendi sağlıkları için gereklidir. Cezalar ve diğer yaptırımlara maruz kalmamak için değil gerçekten sağlığımız için, sağlığınız için bunu görev olarak addetmeniz gerekiyor. Bizler esnaflarımıza varıncaya kadar tüm vatandaşlarımızı korumak için görevimizin başındayız, sizlerin de bu süreçte bizlere en büyük katkısı evlerinizde kalmak olacaktır. Sizlerin desteği ve yardımı olmadan ne kadar tedbir alırsak alalım asla başarılı olamayız. Germencik’ten tek bir canı bile feda etmek istemiyoruz. Lütfen dikkatli olun" diye konuştu.