Kaza, Yenipazar’ın Alhan Mahallesi Kasaplar Sokak’ta sabah 11.00 sıralarında meydana geldi. Sultanhisar ilçesinde ikamet Erdemir ailesi, Yenipazar’ın Alhan Mahallesi’ndeki Kasaplar Sokak’ta tepe mevkii de bulunan hayvan damından bahçeleri için gübre aldı. Hayvan damından çıktıktan sonra şarampole yakın ilerleyen sürücü Eşref Erdemir idaresindeki traktör, zeminin göçmesi üzerine devrildi. Takla atan araçtan düşen yolcu Saniye Erdemir’in üstünden traktör geçerken, diğer yolcu Hurşit Erdemir ve şoför Eşref Erdemir ise zemine düştü. Baba ve oğul takla atan traktörün altında kalmaktan kurtulurken, üzerinden araç geçen Saniye Erdemir ise olay yerinde yaşamını yitirdi.

Eşref Özdemir’in yardım çığlıklarına gübre aldıkları ev halkı ve mahalle sakinleri yetişirken, komşulardan birinin eski sağlık çalışanı olduğu ve kalp masajı yaptığı ancak tepki almadığı öğrenildi. Öte yandan komşuların ihbarı üzerine olay yerine 112 ekipleri sevk edildi. Saniye Erdemir’in olay yerinde yaşamını yitirdiği belirlenirken, sürücü baba Eşref ve oğlu Hurşit Erdemir ise ilk müdahalelerinin ardından Nazilli Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.

Kazada yaralanan baba ve oğlunun sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi. Jandarma ekipleri kazayla ilgili inceleme başlatırken, kaza yerine İlçe Kaymakamı Bekir Yalçın’ın da gelerek bilgi aldığı öğrenildi.