Kampanyanın başladığını duyurduğu açıklamaya TBMM’de grubu bulunan tüm siyasi partilen ilçe başkanlarını davet eden Başkan Tuncel’in yanında CHP İlçe Başkanı Ali Kemal Özcan, İYİ Parti İlçe Başkanı Çağlar Çelikez ve HDP ilçe Başkanı Ertan Akalın bulundu. Ak Parti ve MHP Söke İlçe Başkanları katılmadı. Yardım kampanyasının 2860 sayılı kanun kapsamında Kaymakamlıktan izin alınarak yapıldığının altını çizen Söke Belediye Başkanı Levent Tuncel; “Kampanyamızı şu an itibariyle başlatmış bulunuyoruz. Bu açıklamaya mecliste grubu bulunan siyasi partilen ilçe başkanlarını davet ettim. Çünkü bunun bir siyasi malzeme olarak kullanılmasını istemiyorum. Bunun bir insanlık görevi olduğunu biliyorum. MHP ve Ak Parti İlçe Başkanları herhalde işleri dolayısıyla gelemediler” dedi.

"LİMİT BELİRTMİYORUZ"

Vakıfbank’ta yardım hesabının açıldığını belirten Başkan Tuncel; “Dar gelirli bütün vatandaşlarımıza, yardıma ihtiyacı olan vatandaşlarımıza ulaşacağız. Yardım edecek kişilere bir limit belirtmiyoruz. Gönüllerinden kopacak her yardım bizim için önemli. Destek ne kadar çok olursa, o kadar fazla vatandaşımıza ulaşma şansımız olur” dedi.

ÇERÇİOĞLU'NA TEŞEKKÜR ETTİ

Başkan Tuncel; “Sökelilerin bu türlü yardımlarda duyarlı olduklarını biliyorum. Önceki yıllarda iftar sofralarını hayırsever vatandaşlarımızın desteği ile yapıyorduk. Bu yıl bu iftar yemeklerini yapma şansımız yok. İftar yemeklerine katkı sağlayan hayırseverlerin bu yıl gıda paketi kampanyamıza destek vermeye davet ediyorum. Koronavirüs’ün ilk gündeme geldiği günden beri bize destek veren Aydın Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Özlem Çerçioğlu’na da ayrıca teşekkür ediyorum. Her zaman yanımızda oldu ve olmaya devam ediyor” dedi.

"İZNİMİZİ ALDIK"

“Kampanyayı 2860 sayılı kanunun bize verdiği yetki ile yapıyoruz. Kaymakamlıktan iznimizi aldık. Bu konuda vatandaşlarımızın aklına herhangi bir soru gelmesin” diyerek sözlerini sürdüren Söke Belediye Başkanı Levent Tuncel; “İhtiyaç sahiplerinin başvurularının alınmaya başladığını belirten Başkan Tuncel; Muhtarlarımızı arıyoruz. 49 mahalle muhtarımızın ihtiyaç sahiplerini bildirmelerini istiyoruz. Ayrıca Belediyemiz ve Kaymakamlık veri tabanında bulunan ihtiyaç sahipleri de karşılaştırılıyor. Yardıma muhtaç vatandaşlarımıza ulaşacağız” diye konuştu.

“İLK BAĞIŞ BAŞKAN TUNCEL’DEN”

Yardım kampanyasında kullanılacak Vakıfbak hesabı Söke Belediye Başkanı Levent Tuncel’in yaptığı bağış ile açıldı.

“İYİ PARTİ’DEN DESTEK”

“İYİ Parti Söke İlçe teşkilatı olarak Başkanımız Levent Tuncel’in yanında elimizden gelen desteği vereceğiz” diyen İlçe Başkanı Çağlar Çelikez; “Geçmişte devle topladığı yardımları doğru kullansaydı, bugün bu durumlar yaşanmazdı. Bugün işyeri kapatılan, işten çıkarılanlar çok zor durumda. Hükümet bunlara bir çözüm bulamıyor, yerelde belediyelerin üzerine kalıyor. Söke Belediye Başkanımızı bu konuda gösterdiği çabadan dolayı tebrik ediyoruz. Elimizden geldiği kadar Sökemiz için çalışacağız” dedi.

“BAŞKANIMIZ LEVENT TUNCEL GÖVDESİNİ TAŞIN ALTINA KOYMUŞTUR”

Söke Belediye Başkanı Levent Tuncel’in bu zorlu süreçte gövdesini taşın altına koyduğunu belirten CHP Söke İlçe Başkanı Ali Kemal Özcan; “Kendisi de bir sağlıkçı olan Başkanımız 15 Mart’tan itibaren pandemi sürecinde tüm tedbirleri aldı. Söke’de pandemiden kaynaklı üzücü bir olay olmamasında Başkanımızın ciddi bir katkısı var. Bu kriz tüm dünyayı etkiledi ve hepimizin kucağında. Şunu biliyoruz ki bu kriz bittiğinde dünyada hiçbir şey eskisi gibi olmayacak. Millet ittifakının Türkiye’deki tüm belediyeleri ve Söke Belediye Başkanımız Levent Tuncel başlattıkları kampanyalarla, sosyal dayanışmayı hayatımızın içerisine ve merkezine almamızı sağladılar. Kendisine teşekkür ediyoruz. CHP olarak bu çalışmaya katkı sunacağız, elbirliği ile çalışacağız. Bir kere daha gerek Söke Belediye Başkanımız Sayın Levent Tuncel’e, gerekse Aydın Büyükşehir Belediye Başkanımız Özlem Çerçioğlu’na çok teşekkür ediyorum” dedi.

“BAŞKANIMIZI TAKDİRLE İZLİYORUZ”

HDP İlçe Başkanı Ertan Akalın; “Başkanımızın göreve geldiği günden bu yana çalışmalarını takdirle takip ediyoruz. Özellikle pandemi vakası sürecinin başından beri çabalarını izliyoruz. HDP olarak bu kampanyada üzerime düşen görev ve fedakarlığa hazırız. Toplumun en yoksul kesimi olan gündelikçiler, inşaat işçileri, satıcılar bu dönemde çok zor durumdalar. Belediyemizin kampanyası ve çalışmaları yoksul kesimi rahatlatacaktır, nefes aldıracaktır. Başkanımız Levent Tuncel’e çok teşekkür ediyorum” dedi.