Geçtiğimiz hafta Kuşadası Belediyesi tarafından alınan karar gereği kapalı pazaryerinin Koronavirüs (covid-19) tedbirleri kapsamında kapatılması sonucu Salı ve Cuma pazarının açık havada, Türkmen Mahallesi Gençlik Caddesi'ndeki Kuşadası Belediyesi'ne ait açık otopark alanında açılması ve tedbirlerin de artırılması hem pazarcı esnafının hem de vatandaşların endişelerini giderdi. Pazarcı esnafı alınan kararın biraz geç olsa da önemli olduğunu, hem kendileri, hem de pazara gelen vatandaşların sağlığı için çok önemli bir uygulama dediler. Zabıta ekiplerinin gelip önlemleri kendilerine tebliği etmesiyle uygulamanın kendileri ve alışverişe gelenler için de daha sağlıklı olduğunu düşündüklerini, böylelikle çok fazla temastan da kaçınılmış olunduğunu belirttiler.

"HERKES RAHATLIKLA ULAŞABİLİYOR"

Vatandaşlar da Koranivirüse karşı korumak için maske ve eldivenle dolaştıklarını, pazara alışverişe geldiklerinde çok şaşırdıklarını ancak Kuşadası Belediyesi ekiplerinin almış oldukları tedbirler için kendilerine teşekkür ettiler. En kısa zamanda bu salgın hastalığı atlatılmasını temennisinde bulundular. Bazı vatandaşlar da pazaryerinin açık havada kalmasını, hiç olmazsa şehir merkezinde herkesin rahatlıkla ulaşabileceği bir nokta olmasından dolayı memnuniyetlerini belirterek, yaz sezonu boyunca aynı yerde kalmasını istediler.
Kuşadası Kaymakamlığı'nın öncülüğünde oluşturulan vefa ve sosyal destek görevlilerinin de 65 yaş üzerinde olan vatandaşların pazar ihtiyaçlarını karşıladıkları da öğrenildi.