Tüm yurtta ‘Evde kal' çağrılarına rağmen, okulların tatil edilmesi, işyerlerinin kapanmasını fırsat bilenler, havaların da ısınmaya başlamasıyla Kuşadası’nda evleri olanların akınına uğramaya başladı. Geçtiğimiz günlerde turist yörelerinin Belediye Başkanları ortak olarak paylaşımda bulunarak açıklama yapmışlardı. Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel’de bu açıklamasında, tüm ülkeye yayılan salgının turizm merkezlerinde yoğunlaşmamasının turizm sektörü açısından önemine dikkat çekerek, “Değerli vatandaşlarımız, bildiğiniz üzere bahar aylarından itibaren, Kuşadası’nın da dahil olduğu turistik ilçelerimize yüz binlerce yerli ve yabancı turist ile yazlığı bulunan hemşehrilerimiz konaklamak için geliyor. Gerek Kuşadası’nda gerekse diğer bütün turistik ilçelerimizle birlikte temizlik ve hijyen çalışmalarımızı en üst seviyeye çıkarttık. Düzenli olarak bu çalışmalarımız devam ediyor. Ancak bu yeterli değil. Ne yazık ki yaşanabilecek sağlık sorunlarına karşı Kuşadası’nın da içinde bulunduğu hiçbir turistik ilçemizin hastane yatak kapasitesi ve sağlık ekipmanı bu aylarda yaşanacak yoğunluğu kaldırabilecek durumda değil."

"ZORUNLU RİCAMIZ ‘EVİNİZDE KALIN'"


Günel; "Kuşadası ve diğer turistik ilçelerimize bu dönemde gerçekleştireceğiniz bir ziyaret, sizleri ve ilçedeki sağlık sistemini riske sokabilir. Dikkatli olmak, hepimizin en büyük sorumluluğudur. Vatandaşlarımızdan ricamız; kendilerinin, sevdiklerinin ve diğer vatandaşlarımızın sağlığını önemsemeleri ve bu bahar aylarında zamanlarını Kuşadası ve diğer turistik ilçelerimizde değil, evlerinde geçirmeleridir. Bu, zorunlu bir ricadır. Kuşadası dahil tüm turistik ilçelerimiz için sosyal izolasyon büyük önem taşımaktadır. Bu süreci hayırlısıyla atlattıktan sonra büyük bir mutlulukla sizleri ağırlıyor olacağız. Sizin sağlığınız her şeyden değerli ve kıymetlidir. Bu günler geçtikten sonra Kuşadası ve tüm turistik ilçelerimizde yeniden eskisi gibi keyifli bir şekilde tatil yapacak, gönlümüzce eğleneceğiz” demişti.

"SOSYAL İZOLASYONA UYMA KONUSUNDA SORUMLU OLSUNLAR"


Peninsula Genel Müdürü ve Belediye Meclis üyesi Fahrettin Çiçek'de, yazlıkçıların gelmesini anlayışla karşıladıklarını belirterek; "Önemli bir kısmının geldikleri şehirlere oranla daha sınırlı sağlık ve lojistik hizmet alma konusunda risk aldıkları gerçeğini rasyonel bir şekilde değerlendirdiklerini tahmin ediyorum. Önemli bir kısmının da geldikten sonra evlerinde sosyal izolasyona uyma konusunda sorumlu davrandıklarını gözlemliyoruz" dedi. Turizmci Eda Yurtcan’da; "Doktorlarımızın dediği gibi, birebir temas, kalabalık ortamlarda bulunmama gibi kurallara uyduktan ve zamanlarını izole olmuş bir biçimde yazlık evlerinde ve bahçelerinde geçirdikten sonra herhangi bir risk veya tehlike arz edeceğini düşünmüyorum. Yeter ki evde kalalım" şeklinde konuştu.

GİRİŞ ÇIKIŞLARDA SIKI KONTROL


Öte yandan İstanbul, İzmir, Manisa ve Denizli gibi illerden geldikleri gözlenen araçları polis ekipleri kent girişlerindeki kontrol noktalarında durdurmaya ve kontrollere ağırlık verdi. Kuşadası Emniyet Müdürlüğü ekipleri, şehre giriş yapanların ateşlerini ölçtü, seyahat kısıtlamasıyla ilgili uyarı yaparak şehre girişlerine izin verdi.