Aydın'ın Germencik ilçesine bağlı Ortaklar Mahallesi'nde 15 kişi, bir ay önce Türk bir firma tarafından kiralanan gemi ile İzmir Çeşme Limanı’ndan tersanede çalışmak üzere İspanya’ya gitmek için yola çıktı. 168’i Türk olmak üzere 383 kişinin bulunduğu gemi, koronavirüs salgını nedeniyle hiçbir ülke tarafından kabul edilmeyince Yunanistan’ın Pire Limanı yakınlarında mahsur kaldı. Aydınlı aileler, çalışmak için bindikleri gemide kurtarılmayı bekleyen 15 kişi için yardım istedi.

ÇERÇİOĞLU AİLELERİ TESELLİ ETTİ


Ailelerin çağrısı üzerine Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu da gemideki Sinan Tunç’un ailesini telefonla arayarak anne Hediye Tunç'u teselli etti. Anne Tunç, oğlunun aşçılık yapmak için İspanya’ya gittiğini belirterek, “Oğlum, 1 ay önce mahallemizdeki 14 kişiyle birlikte gitti. Koronavirüs salgını nedeniyle gemide mahsur kalmışlar. En son görüştüğümde psikolojisinin çok bozulduğunu söyledi. Allah rızası için oğlumu kurtarın. Yetkililerden yardım bekliyoruz” dedi.

“14 GÜN KARANTİNADA KALACAĞIZ”


Aynı gemide bulunan Hacı Tetik’in eşi Gurbet Tetik ise kocasından 2 gündür haber alamadığını ve hayatından endişe ettiğini ifade etti. Öte yandan ailesiyle telefonla görüntülü konuşan Sinan Tunç’un ailesine gemide tek kişilik odalarda kaldıklarını, 14 günlük karantinanın ardından salıverileceklerine dair kendilerine bilgi verildiğini söylediği öğrenildi.