İYİ Parti Söke İlçe Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Kılıç’ın, sosyal medya hesabından, “Ülkemizde bütün bu yaşananlardan sonra akepeye oy verecek varsa tez zamanda Corona'dan Gebersin” ifadelerini içeren paylaşımı, ilçedeki AK Partililerin tepkisine neden oldu. Söz konusu paylaşım nedeniyle İYİ Partili Kılıç’a ve İYİ Parti Söke İlçe Başkanı Çağlar Çelikez’e de paylaşımı beğenmesi nedeniyle tepki gösteren AK Parti Söke İlçe Kadın Kolları Başkanı Menderes, kendilerinden olmayanların asla kötülüklerini istemeyeceklerini belirtti.

“İNSAN OLMANIN GEREKLİLİKLERİNİ UNUTMUŞLAR”

Açıklamasında koronavirüs salgınının sona ermesi ve hastaların şifa bulması için Türkiye genelinde tüm kurumların seferber olduğunu söyleyen Menderes, “İYİ Parti Söke ilçe yöneticisi öyle bir paylaşım yapıyor ki, İYİ Parti İlçe Başkanı Sn. Çelikez bu paylaşımından dolayı ilçe yöneticisini uyarıp, paylaşımı kaldırtması gerekirken, üstüne üstlük paylaşımı beğeniyor. Dünya'nın her köşesinde, her ırktan, dinden, güruhtan insanın hayatını kaybetmesine yol açan bir salgın ile karşı karşıyayız. Bu zamanda bile bazıları, insan olmanın gerekliliklerini öylesine unutmuş olacak ki, herkesin birbirine yardım etmesi gereken şu günlerde hala daha ayrıştırıcı, kutuplaştırıcı ve nefret diliyle paylaşım yapabiliyor” dedi.

“BARİ İNSANLIK ÖLMESİN!..”

Söz konusu paylaşımıyla tepkilerin odağında olan İYİ Partili Kılıç’ın kendinden olmayanın ölmesini dileyebildiğini ifade eden Menderes, “Öylesine kendi zihnine hapsolmuş ki, kim olduğu fark etmeksizin bir tek kişinin bile kaybı bütün milletin acısı olacağını fark edememiş. O kadar demokrasiyi içselleştirememiş olacak ki kendinden olmayanın ölmesini bile dileyebilmiş. Biz asla kendimizden olmayanın kötülüğünü istemeyeceğimiz gibi, bu küresel salgında hem milletimizin hem devletimizin hem de tüm insanlığın tekrar aydınlık günlere kavuşmasını canı gönülden diliyoruz. Bu konuda söyleyecek son sözümüz; Bilmiyorsan nedir vahdeti vücud, bari insanlık ölmesin, eyle sükut!” diye konuştu.