Koronavirüs önlemleri kapsamında ilçeye giriş çıkışları daha kontrollü hale getirmek için Karacasu-Tavas karayoluna çıkan Danadalaz Yolu güzergahı ulaşıma kapandı. Asayiş anlamında Emniyet Amirliği sorumluluğunda bulunan yol, Emniyet ekiplerinin kontrolünde Karacasu Belediyesi tarafından ulaşıma kapatıldı. Kapatılan noktaların bir bölümünün bazı sürücüler tarafından araçlarıyla çiğnendiği gözlendi. Çakılan dubalar, yol tabelası ve şeritle kapatılan yollarda kapalı bölgeye gelmeden önce herhangi bir uyarıcı bulunmaması faciaya davetiye çıkardı. Özellikle akaryakıt istasyonunun önündeki düz yolun her zaman açık olduğunu düşünüp hızlı giden sürücüler son anda durabildi.

AMBULANS SON ANDA DURDU


Yolun kapalı olduğunu bilmeden Dandalaz yolu üzerinden bir vakaya gitmek için yola çıkan Karacasu 112 ekiplerinin bulunduğu ambulans ekibi kazayı ucuz atlattı. Son anda durabilen ambulansın içindeki sağlık çalışanları, “Ölüyorduk, neden uyarmıyorsunuz” diyerek tepki gösterdi. Ataeymir yönünde bir vakaya giden ambulans yol levhasına 3 metre kala durabildi. Çevrede bulunanlar da yoldaki şeride gelene kadar hiçbir uyarıcının bulunmaması ve gerekli yerlerden yolun son durumunun paylaşılmaması sebebiyle ambulans dahil olmak üzere araçlar zor anlar yaşadı.
Ambulans ekipleri ilk şoku atlatmalarının ardından geldikleri yolu geri dönüp yolu uzatmak zorunda kalarak ulaşıma açık taraftan gitmek üzere yola çıktı. Ambulans ekiplerine önceden yolun kapatıldığına dair bir bilgi verilmemesi dikkat çekti.

“HİÇBİR DUYURU YAPILMADI”


O esnada olay yerinde bulunan diğer sürücüler, “Ambulans yolun yağmur sebebiyle kaygan olması sonucu kontrollü geliyordu. Biz gördüğünü bu sebeple yavaş geldiğini düşündük. Meğer ambulans yolun kapalı olduğunu fark etmemiş. Diğer türlü olsa durması imkansızdı. 80 kilometre hızla geliyordu yaklaşık, daha hızlı olsa mümkün değil kurtaramazdı. Levha tekerin altına girse kaza meydana gelebilirdi” dediler. Yolun kapalı olması sebebiyle hiçbir anons yapılmaması ve Karacasu Belediyesi ve Karacasu Kaymakamlığının hesaplarından sosyal medya duyurusu yapılmaması vatandaşların büyük tepkisini çekti.