Ada Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğretmen ve kursiyerlerinin okullarında başlattığı seferberliğe, KUŞAKK Üyeleri ile konfeksiyon atölyesinin devreye girmesiyle büyüdü. Gönüllü, hayırsever kuruluşların bağışlarıyla alınan malzemeleri, atölyeler ve evlerde dikiş makinesi olan, büyük bölümü kadınlardan oluşan gönüllülerce maske ve tek kullanımlık tuluma dönüştürülmeye başlandı.

3D YAZICI İLE SİPERLİK ÜRETİYORLAR


Atatürk Ortaokulu’da bulunan 3D yazıcı ile siperlik üretmeye başlarken, ilk ürettikleri 30 tane siperliği Kuşadası Devlet Hastanesine ve Pandemi Hastanesi olan Gözde Hastanesine teslim ettiler. İkinci etapta üretilecek siperlikler Aile Sağlık Merkezlerine teslim edilecek. Hiçbir ücret almadan gerçekleşen bu desteğin devam edebilmesi için destek bekliyor ve herkesin taşın altına ellerini koymaları gerektiğini belirtiyorlar.

'MALZEME DESTEĞİ BEKLİYORUZ'


KUŞAKK Başkanı Şerife Atınç, seferberlikte tek sıkıntının malzeme olduğunu söyledi. Atınç, "Anadolu kadını, öğretmeni, kursiyeri, kooperatif üyeleri, firmamız çalışanları ile Kaymakamlık koordinasyonunda mükemmel bir seferberlik yürütüyor. Herkes özveriyle, hiç bir ücret talep etmeden maske ve medikal giysi üretiyor. Harem Tekstil'in atölyesi daha geniş ve teknik donanımlı olduğu için kapılarını açtı. Çalışanları gönüllü olarak üretiyor. Tüm ürettiklerimizi Kaymakamlığımıza teslim ediyoruz.Tek sıkıntımız malzeme, daha fazla malzeme bağışı olursa, daha fazla üretiriz" diyerek, bağışçıların Kaymakamlık kanalıyla maske ve elbise malzemeleri iletebileceklerini söyledi.
Kumaş ve malzeme desteğinde bulunan Harem Tekstil sahibi Sabri Atınç, vatandaşlık görevlerini yerine getirdiklerini, asıl emeği çalışanların verdiğini ifade etti.