Korona virüs tedbirleri kapsamında 65 yaş üstü ve kronik rahatsızlığı olanlar sokağa çıkılmaması uyarısıyla ilgili değerlendirme yapan Tüm Emekli Sen Didim Şube Başkanı Yücel Erdoğan, hastalığın yayılmaması için sağlıkçıların açıklamalarına uymakla beraber, siyasi iktidarın, belediyelerin, sivil toplum örgütlerinin, sendikaların, odaların, Türk Tabip Birliği gibi örgütlerle işbirliği yapması gerektiğini belirtti.
Erdoğan, “Biz emeklilerin talepleri, toplumun taleplerinden farklı değildir. Bu süreci olanca hasarsız geçirmek için; Tüm Emekli Sen olarak daha geç kalınmadan başta gerek hükümetin, gerekse de belediyelerin acil yapması gerekenler vardır." dedi.
Emeklilerin taleplerini sıralayan Başkan Yücel Erdoğan, “Biz emeklilerin talepleri toplumun taleplerinden farklı değildir. Öncelikle bütün çalışanlar (sağlık, güvenlik, gıda vb. dışında) ücretli izine ayrılmalıdır. Ancak bu durumda izolasyon sağlanabilir. Bütün özel hastaneler salgın süresince kamu hastanesi olarak hizmet vermelidir. Yoksul – dar gelirlilere aylık ek olarak asgari ücret takviyesi yapılmalıdır. Pandemi süresince elektrik, su, doğal gaz, internet, telefon giderleri devletçe karşılanmalıdır. Emlak, araç vergileri pandemi süresince alınmamalıdır. Sağlıkta katkı payları alınmamalıdır. Pandemi süresince tüm iç ve dış borçlar dondurulmalıdır, oraya ödenecek para halkın sağlığına ve ihtiyaçlarına aktarılmalıdır.” dedi.