Aydın'ın Nazilli İlçesinde Hıfzıssıhha Kurulu'nun aldığı karar gereği Perşembe günü kurulan semt pazarına bu haftada itibaren ilçe dışından gelen pazarcı esnafının alınmayacağı bilgisi verildi. Tüm dünyayı etkisi altına alan ve Aydın il genelinde 12 vaka görülmesinin ardından koronavirüsle mücadele tedbirleri kapsamında Nazilli İlçe Hıfzıssıhha Kurulu, akşam saatlerinde yaptığı olağanüstü görüşme ile ilçe dışından semt pazarına pazarcı esnafı alamama kararı aldı. İçişleri Bakanlığı İller İdaresi Genel Müdürlüğünden gelen Pazaryerleri İlave Tedbirler kararına göre semt pazarında düzenleme yapılacağı öğrenilirken, Nazilli Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan sosyal medya hesabından kararı duyurdu.

"KARARA UYULMASINI RİCA EDERİM"

Özcan; "Sağlık Bakanlığımızın yaptığı açıklamalar ışığında İlçe Hıfsızsıha kurulumuzun aldığı karar doğrultusunda yarın açılacak olan Perşembe pazarımıza ilçemiz dışından pazarcı esnafımız alınmayacaktır. Temel hak olan hayat hakkı gereğince tüm esnaf ve vatandaşlarımızın sağlığınız için alınan kararlara uymasını önemle rica ederim" ifadelerini kullandı.

ESNAF VE HALK SAĞLIĞI ÖNEMLİ

Kararı saygıyla karşıladıklarını ve halk sağlığının herşeyden önemli olduğunu söyleyen Nazilli Manavcılar Odası Başkanı Kemal Cansız'da ilçe dışından esnafların bu salgın süresince gelmemesi gerektiğini vurguladı. Tedbirlerin hem pazarcı esnafının sağlığı hemde ilçe sakinlerinin sağlığı için önemli olduğunu söyleyen Başkan Cansız; "Korona virüsünden dolayı ilçe dışından esnafların Perşembe pazarına girmeleri kesinlikle yasaklanmıştır. Karara riayet edilmesini istiyoruz" dedi.