Karacasu’nun en önemli geçim kaynaklarından tütüncülükte fide yetiştirme işlemleri tamamlanırken, fidelerin toprakla kavuşmasına yönelik çalışmalar devam ediyor. Emeği ekmeğe dönüştürme yönündeki çalışmalar koronavirüsle mücadele edilen şu günlerde de çetin şartlar altında sürdürülüyor. İlçeye bağlı Güzelbeyli Mahallesinde tütün dikimi yapılan araziyi ziyaret eden Karacasu Ziraat Odası Başkanı İsa Sevinç, üretime herhangi bir engel olmadığını söyledi. Ellerine giydikleri eldivenler ve yüzlerine bağladıkları yemenilerle üretimlerini sürdüren çiftçiler tütün dikim makinasının üstüne aralıklarla oturarak üretimlerini her şeye rağmen devam ettiklerini dile getirdi.

"SEN RAHAT OL TÜRKİYE'M BİZ ÜRETMEYE DEVAM EDECEĞİZ"


Halk arasında yayılan ilçede jandarmanın tütün üreticilerine engel olduğu iddiasının gerçeği yansıtmadığını ifade eden İsa Sevinç, “Çiftçimiz her an 24 saat arazisine gidebiliyor. Böyle bir engel yok. Böyle bir yasak da yok. Zaten biz daha önceki açıklamalarımızda “Sen rahat ol Türkiye'm, biz üretmeye devam edeceğiz” dedik. Bunu da filli olarak burada görüyorsunuz. İşte işçilerimiz de burada. Bir yasal engel olmadığı gibi, üreticilerimiz de üretimlerine devam etmektedirler” dedi.

"GEREKLİ ÖNLEMLERİ ALDIK"


Uzun yıllardır tütün üretimi yapan Mehmet İnanç da; “Biz fidanı Karacasu’da yetiştiriyoruz. Güzelbeyli’de dikiyoruz. Bize hiçbir engel yok. Normal dikimimize devam ediyoruz. Herhangi bir sıkıntı yok. Jandarmadan de emniyetten de bize herhangi bir baskı müdahale gelmedi” dedi. Tütün üreticisi Nilüfer İnanç ise, “Yüzümüzü kapatarak gerekli önlemleri aldık. Ellerimize maskemizi taktık. Her zaman olduğunu en zor şartlar altında da üretime devam ediyoruz” ifadelerini kullandı.

SEVİNÇ: “ÜRETİME DEVAM EDİYORUZ”


Karacasu Ziraat Odası Başkanı İsa Sevinç, Ses Gazetesine 19 Mart 2020 tarihinde verdiği demeçte de “Karacasu çiftçisi olarak devletimizin ve milletimizin yanındayız. Üretmeye devam ediyoruz. Sahadayız. Çünkü üretmemiz gerekiyor. İthalatın çözüm olmadığı son dönemde daha net ortaya çıkmış durumda. Küçücük bir panikte insanlarımız marketlere hücum ederek rafları boşalttı. Ama milletimizin endişesi olmasın bu zor günler aşılacak” ifadelerini kullanmıştı.