Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, Türkiye’deki koronavirüs vaka sayılarını il bazında ilk kez açıkladı. Bakan Koca, en çok vakanın İstanbul’da görüldüğünü belirtirken Aydın’daki vaka sayısının 12 olduğu bildirildi.
Bilim Kurulu Toplantısı sonrası açıklamada bulunan Bakan Koca, 1 Nisan itibariyle ülkedeki toplam vaka sayısının 15 bin 679, can kaybının ise 277 olduğunu söyledi. Korona virüs testi pozitif çıktığı için tedavi gören 333 hastanın da taburcu olduğunu dile getiren Bakan Koca, en çok virüs vakasının sırasıyla İstanbul, İzmir, Ankara, Konya, Kocaeli, Isparta, Sakarya, Adana, Bursa ve Samsun olduğunu dile getirdi. Koronavirüs nedeniyle toplam 39 ilde can kaybının yaşandığını, 42 ilde hayatını kaybeden kimsenin olmadığını dile getiren Koca, virüs kaynaklı ölümlerin olduğu ilk 10 ilin İstanbul (117), İzmir (18), Kocaeli (8), Konya (7), Ankara (7), Zonguldak (5), Balıkesir (5), Trabzon (5), Adana (3) ve Sakarya (3) olduğunu ifade etti.

KIYI KESİMLERDE YOĞUNLAŞTI


Bakan Koca’nın açıkladığı tabloda Aydın’da da 12 korona virüs vakasının olduğu görüldü. Korona virüsün Aydın’da 1 can aldığı bildirilirken koronavirüse yakalanan toplam 2 hastanın da taburcu edildiği öğrenildi. Virüs vakalarının daha çok Efeler ilçesi ile batı bölgesindeki Kuşadası ve Didim ilçelerinde yoğunlaştığı ileri sürüldü.

TEDBİRLER ATTIRILDI


Aydın’da virüsün yayılmasını engellemek için Aydın Valiliği tarafından sıkı tedbirler alındı. Bu kapsamında çocukların market ve pazaryerlerine girişleri yasaklanmasının ardından pazaryerlerine vatandaşların polis kontrolünde giriş yapması sağlanıyor. Kentin giriş noktalarında İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Sağlık Müdürlüğü ekipleri, oluşturulan kontrol noktasında özel araç, kamyon, otobüs sürücüleri ile yolcuların ateş ölçümleri yapılıyor. Ayrıca sosyal mesafe kuralının ihlal edildiği banka önlerindeki insan kuyruklarına karşı İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri banka önlerine bariyer yerleştirdi.