Nazilli Belediyesi AK Partili Meclis Üyesi ve Cumhur İttifakı sözcüsü Bülent Sayar, koronavirüs tedbirleri kapsamında alınan kararları hatırlatarak semt pazarının tehlike yaratabileceğine dikkat çekti. Sayar; "Perşembe pazarımızın genelgeye ek gelen tedbirlere bu şartlarda uyması mümkün değil. Dağınık ve sokak arasında kurulan bir pazar. Şartlar göz önünde bulundurularak Perşembe pazarının iptal edilmesi gerekir” dedi.

Nazilli’de geçtiğimiz hafta ilçenin ve bölgenin en büyük pazarı olan Perşembe pazarı, koronavirüs tedbirleri kapsamında Nazilli Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan, şahsi yetkisini kullanarak aldığı bir kararla açılmamasına karar vermişti. Özcan'ın kararının ardından çıkan bir genelge ile sosyete pazarlarını kurulmayacağı, dışarıdan pazarcı gelmeyeceği ve daha sakin olacağı, bütün kurallara tamamıyla riayet edileceği düşünülerek yapılan toplantıların ardından Perşembe pazarının açılmasına karar verilmişti. Fakat pazarlar için gelen genelgeye bugün sabah açıklanan ek tedbirlerle Perşembe pazarının açılıp açılmaması ise soru işaretleri oluşmasına sebep oldu.

“BELEDİYE AÇISINDAN DENETİMİ ÇOK ZOR”


Nazilli Belediyesi AK Partili Meclis üyesi Bülent Sayar, Perşembe pazarının büyük ve kontrolünün zor olduğunu dile getirerek, “İçişleri Bakanlığı son gönderdiği pazaryeri genelgesine sabah ek bir genelge gönderdi. Daha kontrollü, giriş çıkışının kontrollü ve demir bariyerlerle kapalı olacağı belirtildi. Pazaryerinde pazarcı sayısının iki katı kadar müşteri olabilir. Ama Perşembe pazarımızın bu şartlara uyması mümkün değil. Dağınık ve sokak arasında kurulan bir pazar. Bu şartlar göz önünde bulundurularak Perşembe pazarının iptal edilmesi gerekir. Nazilli’deki kontrolü uygun olan Pazaryerleri İçişleri Bakanlığı’nın son genelgesi göz önünde bulundurularak pazarların düzenlenmesi lazım. Haftanın her günü pazar yapılarak hem vatandaşımız mağdur olmaz hem de pazarcımız. Bu süreçte devletimiz böyle tedbirler alırken, yerel idarelerinde buna dikkate alması gerektiğini düşünüyorum. Vatandaşın sağlığı daha önemli. Vatandaşlarımızın gıda ihtiyaçları da giderilmesi gerekir ama, bu sürecinde kontrollü yapılması şart. Geçen hafta belediyemizin almış olduğu kararı destekledik. Vakalar artarken ve tedbirler ağırlaştırılırken bu pazarın tekrar açılmasının uygun olmadığını düşünüyorum. Geçen hafta Cumartesi pazarına gittim, kurallara uyulduğunu görmedim. Perşembe pazarında bunu nasıl uygulanabilecek. Köylerden vatandaşımız gelecek, Acarlar'dan gelecekler, otobüsle seyahat yok özel araçlara yasak yok. Belediye açısından denetimi çok zor. Bu işin şakası yok. Vatandaşlarda tedbirleri elden bırakmamalı” ifadelerini kullandı.

GENELGEYE UYGUN ORTAM YOK


Pazaryeri genelgesine gelen ek tedbirler, pazarın toplanacağı gün pazar yerine kontrollü giriş ve çıkışları sağlamak için belirlenen giriş ve çıkışlar haricinde diğer tüm alanlar demir bariyer ve benzeri araç ­gereçle kapatılarak, kontrolsüz giriş ­çıkışlar engellenecek. Pazaryerine giriş ve çıkışlar mümkünse aynı yerden yapılmayacak. Aynı yerden yapılması zorunlu ise aynı noktada vatandaşların karşı karşıya gelerek yoğunluk oluşturmaması için giriş ve çıkış için ayrı koridorlar oluşturulacak.