Efeler ilçesinde yaşayan esnaf Osman Yasin Uzdu (34) ile ev hanımı Nur Uzdu’nun (32) iki çocuğundan Hayrunisa’nın halsizlik belirtileri üzerine ailesi tarafından hastaneye götürüldü. Yapılan tetkiklerde kan değerleri düşük çıkan küçük çocuğa Nöroblastom teşhisi kondu. Ege üniversitesi Tülay Aktaş Çocuk Onkoloji Bölümü’nde tedavisine başlanan Hayrünisa’nın aldığı kemoterapi nedeniyle saçları döküldü. Bir yıllık zorlu tedavi sürecinin ardından iyileşen küçük kızın 2 ay önce hastalığı nüksetti. Kanser hücrelerinin beynine ve omuriliğine sıçraması nedeniyle yeniden tedavisine başlanan Hayrunisa için doktorları bu süreçte ‘Dinutuximab Beta’ etken maddeli ‘Qarziba’ ilacı kullanması gerektiğini söyledi. Aile, yurtdışında ithal edilen 40 bin avro ücreti olan ilacı SGK karşılamadığı için kendi alacakları maddi güçleri olmadığından çaresiz kaldı.

40 BİN AVROLUK İLACIN ALINMASI LAZIM

Kızı için yardım beklediklerini dile getiren anne Nur Uzdu, “Kızım kansere karşı direniyor. 1 yıl tedavi aldık tam iyileşti derken hastalığı nüksetti. Şuan beyninde ve omurilikte aynı tanı ile tekrar tedaviye başladık. Kızımın bu süreçte ilaç alması gerekiyor. Bu ilaç savaş verdiğimiz bu hastalıkta başarılı olduğu ispatlanmış ve Sağlık Bakanlığı’nın onay verdiği bir ilaç fakat ülkemizde SGK tarafından karşılanmıyor. Yurtdışından getirtmemiz gerekiyor. Bir kür için kullanması gereken ilacın maliyeti yaklaşık 40 bin Avro. Bu parayı karışlayacak durumumuz yok” dedi.

PASTA SATARAK MASRAFLARI KARŞILIYOR

Evde pasta yapıp satarak kızının tedavi masraflarını karşılamaya çalıştığını dile getiren Uzdu, “Kızımın ilacı için sosyal medyada imza kampanyası başlattık. Maddi olarak desteğe ihtiyacımız var. Aydın Valiliği’ne yardım kampanyası başlatmak için başvurduk. Kızımızın yaşaması için zaman her geçen gün daralıyor. ‘İlacını ben alabilirim” diyecek hayırseverlerden destek bekliyoruz. Tek istediğimiz ilacının bir an önce getirtilip kızımızın sağlığına kavuşması” diye konuştu.
Küçük Hayrunisa ise, “Ben kanseri yeneceğim. Ama ilaca ihtiyacım var. Kimse ölmesin, benim için de evinizde kalın” diyerek evinden vatandaşlara ‘Evde kal’ çağrısında bulundu.